18 Ağustos 2012 08:49

Atıklar heykele dönüştü

ÇANKAYA Belediyesi tarafından organize edilen Ulusal Atık Heykel Sempozyumu’nda toplanan atıklar heykellere dönüştü. Sempozyum sona erdi, heykeller Ankaralıların beğenisini bekliyor.Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen Çankaya Ulusal Atık Heykel Sempozyumu Ankara halkına sunulmaya hazır hale geldi. Çevre bilincini ve sana

Atıklar heykele dönüştü
Paylaş

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen Çankaya Ulusal Atık Heykel Sempozyumu Ankara halkına sunulmaya hazır hale geldi. Çevre bilincini ve sanat sevgisini geliştirmeyi amaçlayan sempozyumda, birçok atık ve çöp sanatçıların ellerinde yeniden hayat buldu. Sanatçıların hünerli ellerinde hayat bulan atık metaller, korkuluklar, banklar kesip birleştirilerek gösteri şöleni haline getirildi.

Çocuk parklarının kullanılmayan malzemelerinden oluşturulan heykeller dikkat çekici ve ilginç mesajlar veriyor. Aralarında en çok dikkat çeken ise kısır döngüyü anlatan, çember şeklinde merdiven atıklarından oluşturulan heykel. Parmaklıkları kaynakla birleştirerek hücreye benzer bir biçim yaratan Engin Sarı ise çalışmanın kalabalık bir ortamda sergilenmesini istiyor.

ÇEVKO’nun da destek verdiği sempozyumun  ardından heykellerin kurdelelerini  heykeltıraşlarla birlikte kesen Bülent Tanık sempozyumun gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Tanzer Arığ, Tansel Çeber, Engin Sarı ve Fırat Engin, İzzet Baysal Üniversitesinden Serkan Demir ile Kocatepe Üniversitesinden Sevtap Örgel’in hünerli ellerinden çıkan heykeller, bir ay boyunca Çankaya Belediyesi Lozanpark’da sergilendikten sonra Çankaya’nın değişik bölgelerine yerleştirilecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Araf’ Venedik’in ardından New York’ta

SONRAKİ HABER

‘Müzikal Geceler’ seyirciyle buluşmaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...