05 Mart 2018 15:16

İzmir’de bir kamusal alan daha ticarete açılıyor

Zeytinalanı’daki kamusal eğitim tesislerinin statüsünün ticaret, turizm ve konut alanı olarak değiştirilmesi için harekete geçildi.

Paylaş

Özelleştirme İdaresi Urla Zeytinalanı’daki kamusal eğitim tesislerinin statüsünü ticaret, turizm ve konut alanı olarak değiştirmek için harekete geçti. Alanın, satış listesine eklenmesi bekleniyor. 

İzmir’de kamuya ait bir alan daha ticarete açılıyor. Başbakanlık Özelleştirme Dairesi Başkanlığı, İzmir’in Urla ilçesi Zeytinalanı Mahallesi’ndeki kamuya ait alanın imar planları ile ilgili değişikliğe gitti. Alan kamu yararı vasfından çıkarılarak ranta açılmak isteniyor.

Daha öncesinde İl Özel İdaresine ait olan ve kapatılması ile birlikte Maliye Hazinesine devredilen ait alanın yeni imar planları askıya çıkarıldı. Arsa üzerindeki yapıların büyük bir kısmı uzun süredir kullanılmazken Özelleştirme İdaresi çözümü alanı yatırımcılara açmakta buldu. 23 bin metrekarelik alanın statüsü kamusal eğitim ve konaklama tesislerinden turizm, ticaret ve konut alanına çevrilmek isteniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin sitesinde geçtiğimiz günlerde duyurulan 1/5000’lik imar planlarının değişikliğine gerekçe olarak, mevcut lojman ihtiyacının kalmaması, mevcut imarlı planlar, çevredeki yapılaşmalar ve bölgedeki yüksek turizm potansiyel destek sağlamak gösterildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yasak mahalde bulunan kamyon şoförü yarı kusurluymuş!

SONRAKİ HABER

İşçilere izin dayattı, telafi istedi, ihracat rekoru kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...