05 Mart 2018 11:58
Son Güncellenme Tarihi: 05 Mart 2018 13:40

Bozdağ: Yunanistan'la takas söz konusu değildir

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'Tutuklanan 2 Yunan askerinin takas konusu yapılması söz konusu değildir' dedi.

Paylaş

Yunanistan'ın Kastanies Karakolunda görev yaparken devriyeleri sırasında Türkiye’ye geçtikten sonra tutuklanan Teğmen Angelos Mitretodis (25) ile Astsubay Çavuş Dimitris Kouklazis’in (29) avukatları, tutuklama kararına itiraz etti. Avukatlar askerlerin tutukluluğunun kaldırılması için 1’inci Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçesi verdi. Öte yandan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "askerlerin takas konusu yapılması söz konusu değildir" dedi.

İTİRAZ DİLEKÇELERİ, EDİRNE 1. SULH CEZA HAKİMLİĞİNE VERİLDİ

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Edirne’de Pazarkule sınır kapısının karşısında bulunan Yunanistan’ın Kastanies sınır kapısı karakolunda görev yapan Teğmen Angelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitris Kouklazis, perşembe günü birinci derece askeri yasak bölgeden Türkiye tarafına geçti. 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı sınır askerleri tarafından gözaltına alınan 2 Yunan askeri, jandarmadaki soruşturmalarının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Yunan askerleri, ifadelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yanlışlıkla Türkiye tarafına geçtiklerini söyledi.

Yunan askerlerin avukatları Selin Özel ve Hakan Yalçıntuğ, Edirne Adliyesine gelerek Mitretodis ve Kouklazis’in serbest bırakılmasını talep eden dilekçelerini Edirne 1’nci Sulh Ceza Hakimliği’e verdi. Hakimliğin itiraz dilekçesini incelemeye aldığı belirtildi.

Tutuklandıktan sonra Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine konulan Teğmen Angelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitris Kouklazis’in aynı koğuşta kaldıkları ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Üzerlerinde üniformaları bulunan askerlere Edirne Başkonsolosluğu aracılığıyla sivil kıyafetler gönderildi.,

BOZDAĞ: TAKAS SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye sınırını geçen 2 Yunan askerinin tutuklanması bir takas konusu değildir. İki hükümet de böyle bir talepte bulunmamıştır. Bu askerler, askeri casusluk suçlarından adli soruşturmaya tabi tutulmuştur. Bunların takas konusu yapılması söz konusu değildir. Darbeci askerlerin iade edilmesi Türkiye'nin haklı olduğu bir konudur. İkisi ayrı şeydir. Bunların biz Yunanistan tarafından yerine getirilmediğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnşaat işçisi iş cinayetinin kurbanı oldu

SONRAKİ HABER

Genel-İş yeni düzenleme istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...