05 Mart 2018 11:19

Malatya’da Evrensel’le dayanışma yemeği düzenlendi

Evrensel'e destek ve dayanışma etkinlikleri sürüyor. Son olarak Malatya'da 'OHAL’de Evrensel’le birlikteyiz' sloganıyla bir etkinlik düzenlendi.

Paylaş

Malatya'da gazetemiz ile dayanışma yemeği düzenlendi. “OHAL’de Evrensel’le birlikteyiz” sloganıyla düzenlenen yemeğe Çağdaş Gazeteciler Derneği, KESK’e bağlı sendikalar, EMEP, ÖDP, ESP, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kürecikliler Dayanışma Derneği, Alevi Eşit Yurttaşlık Derneği ve İHD yöneticileri katıldı.

Yemekte gazetemiz adına konuşan Beyhan Bali, “Evrensel kurulduğu günden bu yana işçilerin, emekçilerin, kadınların, üretici köylünün, gençlerin, özgürlüğü için direnen Kürt halkının, Malatya’da da kayısı üreticilerinin, tekel işçilerinin sesi oldu” dedi. 

İŞÇİLER, EMEKÇİLER GAZETESİNE SAHİP ÇIKIYOR

Ardından konuşan EMEP GYK üyesi Umut Yeğin, “Evrensel yayın hayatına başladığı günden bu yana nerede bir işçi direnişi, hak arama mücadelesi varsa orada oldu. Sadece gazete olarak değil işçilerin, emekçilerin mücadelesinin ilerlemesi için orada oldu” dedi. İktidar yanlısı medyanın halkı kin ve nefret söylemleri ile kutuplaştırdığını vurgulayan Yeğin, “Afrin’den yapılan haberlerde bunu görüyoruz. Talimatla haber yapar durumdalar. Orada olan biten karşısında yaşamı, barışı savunan, savaşın nedenini sorgulayan birkaç gazeteden biridir Evrensel” diye konuştu. Baskıların her geçen gün daha fazla arttığını belirten Yeğin, “Evrensel’in bu çizgisinden dolayı her gün yeni davalarla, para cezalarıyla susturmaya çalışıyorlar. Ama ülkenin birçok yerinde işçiler, emekçiler gazetelerine sahip çıkıyor, dayanışma etkinlikleri düzenliyor. Malatya’da da göstermiş olduğunuz bu dayanışma bir kez daha bu gazeteyi susturamayacaklarını bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

EVRENSEL’LE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Malatya KESK Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Hasan Akdemir ise gazetemizin böylesi zor bir süreçte Malatya’da kitleleri bir araya getirdiğini vurgulayarak, “Tüm yaşanmışlıklara karşı bugün bu kitleyi sağlamışsak, burada Evrensel’e bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Gazetemizin 10 Ekim davasının aydınlanması için çabalarının olduğuna dikkat çeken Akdemir, “Evrensel gazetesi ile daima dayanışma içerisinde olacağız” dedi.
Daha sonra söz alan Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen, “Umarım bu birlikteliğimiz 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar devam eder. 2019’daki 3 tane yapılacak seçimde de devam eder” dedi. İktidarın ken    di sesi dışında sesleri engellemeye çalıştığına vurgu yapan Göçmen, “Türkiye’de bir adamın ağzından çıkan bir kelime ile hareket ettikleri için, Evrensel gibi birkaç diğer gazeteye tahammülleri kalmıyor. Biz de Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak geçmişten bugüne kadar gelen süreçte bunun birçok mücadele yürüttük, yürütmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Dayanışma yemeği, müzik dinletisi ile son buldu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şubat ayında en az 123 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kitle örgütlerinden çağrı: Demokrasi için güç birliği 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...