05 Mart 2018 11:12

EMEP üyelerini tehdit eden polisler hakkında suç duyurusu

EMEP Adana İl Örgütü, genç bir üyelerinin polis tarafından önü kesilerek tehdit edilmesine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü, üyelerine yönelik kolluk kuvvetlerinin hukuk sınırlarını aşan baskıları nedeniyle Adana Cumhuriyet Başavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları Derneği Adana binasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı, genç bir üyelerinin önü İnönü Parkı’nda polislerce önü kesilerek “Attığınız her adımı biliyoruz, sizi sürekli takip edip, dinliyoruz. Genel Kurmayı kaldırdık, siz bizim için toz zerreciği dahi değilsiniz. Emek Partisi bildirisi dağıtmaktan vazgeçin, bundan sonra Evrensel Gazetesi okumayı bırakın. Sizin için iyi olmaz, üniversiteden atılırsınız. Ailenizden kimse atanamaz” şeklinde tehditler savurduğunu aktardı. Bunu yapan kolluk kuvvetlerinin suç işlediğini ifade eden Aracı, TCK’nin 114’üncü maddesine göre bu fiilin cezasının 2 ila 5 yıl, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, eğitiminin engellenmesi gibi ağırlaştırıcı nedenlerin de TCK 119’da düzenlendiğini hatırlattı.

‘MUHALEFET TERÖRLE BAĞANTILI GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILIYOR’

AKP, Erdoğan iktidarının ülkeyi, olağanüstü hal koşullarına eklenmiş, “savaş ve seferberlik” havası eşliğinde yönettiğini ifade eden Aracı, “Önümüzdeki seçimleri kaybetme telaşı içinde olan iktidar partisi, bir yandan seçim yasaları ile Anayasa’ya aykırı bir şekilde düzenlemeler yaparak oynarken, diğer yandan da her türlü muhalefet odağını terörle bağlantılı göstermeye çalışıyor” dedi. İlk olarak Afrin operasyonu ve savaş politikalarına karşı barış çağrısı yapan bildirileri dağıtan il yöneticileri Aydın Yiğit ve Mesut Baylav’ın gözaltına alındığını ifade eden Aracı, “Bir genç üyemiz İnönü Parkında yolu kesilerek korkutulmaya çalışılmıştır. Başka bir genç üyemiz ise mahallesinde durdurularak kendisine Emek Partisi’ne gitmemesi öğütlenmiştir” dedi. Bazı üyelerine kendileri ile sık sık görüşmek istedikleri söylenerek iş birliği adı altında muhbirlik teklif edildiğini dile getiren Aracı, “Ayrıca üyelerimizin ailelerine bizzat gidilerek, üyelerimizin partimizin faaliyetlerinde bulundukları sırada çekilen fotoğrafları gösterilerek anayasal düzlemde kurulmuş bir siyasi parti olan Emek Partisi’nin çalışmaları yasadışı gibi gösterilmekte, ailelere çocuklarının terör örgülerine katıldıkları gibi yalan ve yanlış bilgiler verilmektedir. Partimiz ve faaliyetleri kriminalize edilmek istenmektedir” dedi.

‘IŞİD İÇİN KILINI KIPIRDATMAYANLAR AYDINLIK GELECEK İSTEYEN GENÇLERİ TAKİBE ALIYOR’

Suruç ve Ankara’da yaşanan bombalı saldırıları hatırlatan Aracı, “Bu katliamı yapanların ailelerinin başta Adıyaman olmak üzere birçok kentte resmi olarak kayıp başvurusu yaptıkları ve çocuklarımızı IŞİD'ten kurtarın dedikleri ortadayken ailelerin şikayetini dahi dikkate almayan, göz göre göre gelen katliamlar için parmağını kıpırdatmayanların, bugün aydınlık bir gelecek isteyen üyelerimizin ailelerine giderek çocuklarınızı ‘terör örgütlerinden kurtarın’ demesi çok manidardır” dedi. 

‘BÖLGEDE BARIŞ, BAĞIMSIZ, DEMOKRATİK, LAİK BİR ÜLKE İÇİN BİRLEŞELİM’

Basın açıklamaları, toplantılar, bildiri ve gazete dağıtımları yasa dışı bir örgütün faaliyeti olarak nitelendirilmek isteyen kolluk kuvvetlerinin açıkça suç işlediğini ifade eden Aracı, “Daha önce de birçok meslek odası, dernek ve siyasi partiye yönelik olarak yapılmış olan bu saldırlar, özünde tüm demokrasi güçlerine yöneliktir. Bu yasa ve hukuk tanımayan keyfi muamele en küçük bir kırıntısını bile bırakmamak kaydıyla demokrasinin tasfiyesinde gelinen aşamayı da göstermektedir” dedi. Emek Partisi olarak bu suçların takipçisi olacaklarını dile getiren Aracı, “İşçi sınıfı ve emekçi halkımızı kendisine dayatılan savaş politikalarına karşı bölgede barış ve bağımsız, demokratik, laik bir ülke için birleşmeye, mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Basın toplantısına HDP, HDK, Eğitim Sen Adana Şubesi, Eğitim Sen MYK Üyesi Ahmet Karagöz, Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Tugay Bek, İHD, SYKP, ESP, Varto Der, Halkevleri destek verdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Selma Gürkan: Şekere sahip çıkmak Türkiye’ye sahip çıkmaktır

SONRAKİ HABER

Şubat ayında en az 123 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...