Selma Gürkan: Şekere sahip çıkmak Türkiye’ye sahip çıkmaktır

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Alpullu Şeker Fabrikası’nda özelleştirme karşıtı mücadele veren şeker işçilerini ziyaret etti.

05 Mart 2018 11:09
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, şeker fabrikalarının satılmaması için mücadele eden Kırklareli’deki Alpullu Şeker Fabrikası işçilerini ziyaret etti. Şeker fabrikalarının satılmasının istihdamı, ekonomiyi ve halk sağlığını tehdit edeceğini ifade eden Gürkan, “Onun için şekere sahip çıkmak sadece şeker fabrikalarını savunmak değil, Türkiye’yi savunmak demektir” dedi.

EMEP Genel Başkanı Gürkan, Tekirdağ, Çorlu, Lüleburgaz ve Keşan il ve ilçe örgütü üyeleriyle Alpullu Şeker Fabrikası işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında sık sık, “Alpullu halkındır halkın kalacak”, “İş ekmek özgürlük”, “Şeker vatandır satılamaz”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

Burada işçilere seslenen Gürkan, “Özelleştirme kararı on binlerce işçinin ailesinin geleceğini ilgilendiriyor. TEKEL, Türk Telekom, TEDAŞ, TÜPRAŞ özelleştirildi. Şimdi elde avuçta kalan son fabrikalar satılmaya açılmış durumda. Bu işletmeler istihdama etkisi olduğu gibi ülkenin ekonomisinin dönmesine olanak sağlayan işletmelerdir. Savaşlardan yorgun çıkmış bir halkın kurduğu kurumlar satılıyor” dedi.

‘ŞEKER İÇİN ATILAN HER ADIM CARGILL’E ÇIKIYOR’

Özelleştirmelerin sadece işsizlik tehdidi boyutuyla ele alınmaması gerektiğini söyleyen Gürkan, “Sosyal boyutu da var. Burada okullar, lojmanlar, misafirhaneler var. Özelleştirilen pek çok kurumun sosyal tesisleri de elden çıkarıldı. Ayrıca her özelleştirme aynı zamanda halk sağlığına tehdittir. Et Balık Kurumunun özelleştirilmesi sonucu hastalıklı ithal etleri yemeğe mahkum edildik. GDO’lu ürünler özelleştirmelerle birlikte bu ülkede piyasaya girdi. Şimdi de şeker için atılan her adımın Cargill şirketine çıktığını biliyoruz” diye konuştu.

‘ÖZELLEŞTİRME NE KADAR YERLİ VE MİLLİ?’

Hükümetin ‘milli ve yerli’ söylemini çok sık kullandığını dile getiren Gürkan şöyle devam etti: “Bu politikalar ne kadar yerli ve milli? Bütün bunların sorgulanması gerekiyor. Çünkü her özelleştirme dış ülkelere bağımlılık demektir. Şekere sahip çıkmak sadece şeker fabrikalarını savunmak değil, Türkiye’yi savunmak demektir. Şeker işçisinin yanındayız, dayanışma içerisinde olacağız.” (Kırklareli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bildiri dağıtan EMEP’lilere kovuşturmaya gerek yok kararı

SONRAKİ HABER

EMEP üyelerini tehdit eden polisler hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa