05 Mart 2018 08:57

Rektör, 29. sırada yer alan oğlunu araştırma görevlisi yaptı

Hakkari Üniversitesi Rektörü Ömer Pakiş’in 31 kişilik listede 29. sırada yer alan oğlunu araştırma görevlisi yaptığı ortaya çıktı. 

Paylaş

Bir yıl önce Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Ömer Pakiş’in, İlahiyat Fakültesi Dekanlığı döneminde oğlunu aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak aldığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Kamu Denetçiliği Kurumu konuyla ilgili rapor hazırladı ve sınavın iptalini istedi. Ancak rektörlük sınavı iptal etmedi. Kamu Denetçisi Arif Dülger'in skandalla ilgili hazırladığı rapora göre oğul Halit Ziya Pakiş, ALES ve yabancı dil sıralamasında 31 kişilik listede 29'uncu sırada yer aldı. Rapora göre başvuranlardan 19'u, transkrip belgesinde “mühür üzerinde imza olmaması, kaşenin imzasız olması” gibi gerekçelerle elendi. Kalan 12 kişiden 8'i sınava girmedi. 4 kişi ise üniversitenin yazılı sınavında 5-15 gibi puanlarla elendi. Elenen adayların genel notlarının 84, 79 gibi yüksek puanlar olması da dikkat çekti. Kamu Denetçisi Dülger, skandala el koyan Meclis Komisyonu'nda şu değerlendirmeyi yaptı: “Gerekli titizlik gösterilip eksiklikler tamamlansa, kazanan iki aday, sınava girecek ilk 20 kişi içerisine bile giremiyor.”

AKP'DEN TEPKİ

Komisyon'un AKP'li üyeleri dahil tüm üyeler, skandala tepki gösterdi ve konuyu YÖK'e iletmeye karar verdi. AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın, “Rektör Bey nerede olursa olsun buraya gelemez, bu şeyi savunamaz. Bunu savunacak bir yüzü olacağını zannetmiyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

1156 gazete kapanma tehlikesi ile karşı karşıya

SONRAKİ HABER

Akit TV haber müdüründen AKP’li Mahir Ünal'a sert sözler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...