05 Mart 2018 08:35

Esad'dan Afrin açıklaması: Halk güçlerinin gitmesi doğal

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad: Halk güçlerinin Afrin’e girmesi, dışarıdan bir saldırının söz konusu olması nedeniyle normal bir şey. 

Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye’nin Afrin operasyonuna karşı, Suriye hükümeti yanlısı güçlerin Afrin'e gitmesi hakkında ilk kez açıklama yaptı. Esad, “Halk Gücü”nün kendilerine bağlı olduğunu belirterek, ‘bu güçlerin Afrin’e gitmesinin doğal olduğunu’ söyledi.

Açıklama Esad’ın ofisinden, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabri Ensari ile Şam’daki görüşmesinin ardından yapıldı. Buna göre Esad görüşmede, “Halk güçlerinin Afrin’e girmesi, dışarıdan bir saldırının söz konusu olması nedeniyle normal bir şey; Suriye ordusu diğer yerlerde teröristlerle savaş halindeyken, toplumun çeşitli kesimlerinin birleşmesi doğal” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: BİZİM İÇİN HANGİ ÜLKE OLURSA, GÜÇ OLURSA OLSUN FARK ETMEZ.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz hafta, Cezayirli mevkidaşı Abdulkadir Mesahil ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Rejime yakın güçlerin buraya gelip gelmediğine ilişkin çok haber çıkıyor. Tavrımız net, DAEŞ-PKK-YPG'ye karşı mücadele eden hiç kimseye karşı değiliz. Terör hepimizin ortak düşmanı. Fakat PKK-YPG'yi korumak için buraya gelmek isteyenlere fırsat vermeyiz. Daha önce 5-10 araçlık bir konvoyun ilerlemesi oldu gereken yapıldı. İster milis ister başka adı ne olursa olsun fark etmez. Bizim için hangi ülke olursa, güç olursa olsun fark etmez. Terör örgütlerine destek vermeye çalışanlar bizim için eşittir PKK-YPG'dir ona göre muamele yaparız” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Borçlar, entrikalar bir kulübü daha amatörlük etti

SONRAKİ HABER

1156 gazete kapanma tehlikesi ile karşı karşıya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...