18 Ağustos 2012 08:29

Kayseri İşçi Gündemi’nin 8.sayısı çıktı

KAYSERİ Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 17 fabrikadan işçiler temmuz ayı içinde kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine ve Ceha’da yaşanan sendikalaşma deneyimini konuşmak için bir araya gelmişlerdi. Alınan kararlardan birisi kıdem tazminatlarının fona devredilerek gasbedilmesini amaçlayan düzenlemeye karşı, tüm organize

Kayseri İşçi Gündemi’nin 8.sayısı çıktı
Paylaş
Veli Şahin

KAYSERİ Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 17 fabrikadan işçiler temmuz ayı içinde kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine ve Ceha’da yaşanan sendikalaşma deneyimini konuşmak için bir araya gelmişlerdi. Alınan kararlardan birisi kıdem tazminatlarının fona devredilerek gasbedilmesini amaçlayan düzenlemeye karşı, tüm organize sanayi bölgesinde ve Kayseri genelinde işçileri kıdem tazminatının fona devredilmesi konusunda aydınlatacak biçimde Kayseri İşçi Gündemi gazetesinin 8. Sayısını çıkartmaktı.  Kayseri İşçi Gündemi gazetesinin 8. Sayısını bugünlerde çıkartan işçiler, Kayseri Organize Sanayi bölgesinde fabrikalara yönelik dağıtımlarını yapıyor. Gazetenin ana gündeminde ise kıdem tazminatının fona devredilmesi var.

RUHUNA FATİHA OKUMAMAK İÇİN

“Kıdem Tazminatının ruhuna Fatiha okumamak için kıdem tazminatına sahip çıkalım”  manşetiyle çıkan İşçi Gündemi gazetesinde işçiler, ikinci sayfasında toplantıda aldıkları kararları Kayseri işçisiyle paylaştılar. İşçiler toplantılarında aldıkları kararları şöyle açıklıyor:
“Kıdem tazminatının fona devredilerek gasbedilmesini amaçlayan düzenlemeye karşı, imza kampanyası örgütlenecek. Toplanan imzalar ise Meclise ve Başbakanlığa ulaştırılacak. Kıdem tazminatının fona devredilmesiyle ilgili paneller ve toplantılar düzenlemek. Kıdem tazminatının gaspına karşı kitlesel miting ve basın açıklamaları yapmak. Kıdem tazminatının kaldırılmasına karşı, tüm ülkede bir araya gelen sendikalarla birlikte, Kayseri’de de işçilerin mücadeleci sendikalarda örgütlenmesi için kampanyalar başlatmak.”
Kayseri İşçi Gündemi gazetesinde Türkiye’nin en büyük ilk 500 fabrikasının içerisinde yer alan Ceha Büro Mobilyaları, Boyteks, Kumtel, Mondi gibi fabrikalarda çalışan işçilerin mektupları da yer alıyor.
(Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aygün: Duygusallıkla konuşmuş olabilirim

SONRAKİ HABER

Kıdem tazminatının gaspı rafa kalktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...