05 Mart 2018 06:01

FT: Suriyeli mülteciler baskı altında kalıyor

Financial Times (FT), 5 milyondan fazla Suriyelinin yaşadığı Türkiye, Lübnan ve Ürdün'de mültecilere yönelik 'hoşnutsuzluğun' arttığını yazdı.

Paylaş

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi 5 milyondan fazla Suriyeli’nin sığındığı Türkiye, Lübnan ve Ürdün’de mültecilere yönelik hoşnutsuzluğun yükseldiğini ve bunun siyasi söylemi etkilemeye başladığını yazdı.

BBC Türkçe servisinin haberine göre Financial Times’ta Beyrut mahreçleriyle yayımlanan “Komşuların iyi niyeti azaldıkça Suriyeli mülteciler baskı altında kalıyor” başlıklı haberde, milyonlarca mültecinin yaşadığı Türkiye, Lübnan ve Ürdün’de Suriyelilerin geri dönmesi için siyasi baskının giderek arttığına dikkat çekildi.

Haberde görüşlerine yer verilen insani yardım kuruluşu Norveç Mülteci Konseyi’nden Daniel Gorevan, “Mülteci karşıtı tepkinin istikrarlı bir şekilde arttığını görüyoruz… Mültecilerin ülkelerine geri dönmesiyle ilgili tartışmalar artış gösteriyor ve bu durum Suriye’de sahada yaşananlarla bağdaşmıyor” dedi.

Mültecilere karşı sosyal tepkinin yükseldiğini söyleyen gazete, “Kamuoyunun hoşnutsuzluğu, siyasi söylemi de şekillendiriyor. İki yıldan daha az bir zaman önce, Tayyip Erdoğan, herkesin önünde mültecilere Türkiye vatandaşlığı verileceğini vaat etti. Şimdi ise Türkiye’nin Afrin operasyonunun her ne kadar büyük bir çoğunluğu bu bölgeden gelmemiş olsa da mültecilerin geri dönmelerine olanak sağlamak için yapıldığını söylüyor.” diye yazdı.

Gazete haberinde AKP’ye oy verdiğini söyleyen bir kadının düşüncelerine de yer verdi. Ankara’nın Altındağ ilçesinde yaşayan kadın Suriyelilerin kabul edilmesini iktidarın 15 yılda yaptığı “en büyük hata” olarak nitelendirdi ve “Hükümet, bu insanları kabul ederek hata etti. Ülkelerine dönmeliler” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

MBC'de Türkiye dizileri yayından kaldırılıyor

SONRAKİ HABER

Islanan köpeği sınıfa alıp ders yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...