04 Mart 2018 19:46

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne güvenlik uyarısı

Ankara'da bulunan ABD Büyükelçiliği'nin güvenlik tehdidi gerekçesiyle bir günlüğüne kapalı olacağı duyuruldu.

Paylaş

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği, güvenlik gerekçesi ile yarın (5 Mart Pazartesi) kapalı olacak.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, güvenlik tehdidi nedeniyle büyükelçiliğik binasının yarın (5 Mart Pazartesi) kapalı olacağı ABD vatandaşlarına duyuruldu. Güvenlik tehdidinin geçmesinin ardından büyükelçiliğin yeniden hizmet vereceği belirtildi.

'KALABALIKLARDAN UZAK DURUN' UYARISI

ABD Büyükelçiliği'nin açıklamasında ayrıca ABD vatandaşlarına bazı uyarılarda bulunuldu. Açıklamada, ABD vatandaşlarının büyük kalabalıklardan kaçınması, elçilikten ve çevresinden uzak durması gerektiği belirtildi. Ayrıca popüler turistik mekanlar, alışveriş merkezleri, alışveriş bölgeleri ile spor ve eğlence mekanlarına yapılan ziyaretlerde  ise "Kişisel güvenlik durumunuzu ve duyarlılığınızı artırın. Ailenizi ve arkadaşlarınızı güvenliğiniz konusunda bilgilendirin" şeklinde uyarılar yapıldı.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden de ABD Büyükelçiliği'nin güvenlik duyurusuyla ilgili açıklamada geldi. Valilik açıklamasında "İstihbarat birimlerimize, ABD kaynaklarından gelen ABD Büyükelçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine, güvenlik önlemleri gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe’yi Kadıköy'de 3-2 yendi

SONRAKİ HABER

Konyaspor'da Şifo Mehmet dönemi bitti, Sergen Yalçın geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...