04 Mart 2018 16:06

Meral Akşener: Cumhur ittifakı değil, ‘saray’ koalisyonu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Kongresi’nde konuştu, ittifak tartışmalarına değindi.

Paylaş

İYİ Parti 1. Olağan İstanbul İl Kongresi Akatlar Spor Kompleksi'nde yapıldı. Kongreye Genel Başkan Meral Akşener de katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Akşener, “İyi parti kadınların talebiyle, isteğiyle kuruldu ve yoluna devam ediyor” iddiasında bulundu.

‘GENÇ İŞSİZLİĞİ HİÇ BİR ZAMAN BU KADAR YÜKSEK OLMADI’

Konuşmasında işsizlik sorununa da değinen Akşener, “16 yılın ilk 6 yılı için bir şey söyleyemeyiz. Ama son 10 yılda genç işsizliği hiç bir zaman bu kadar yüksek olmadı. Bugün bizi yönetenler Edirne'yle İstanbul'un, Şırnak'ın, Artvin'in, Bitlis'in, Muş'un problemlerini eşitlediler. Nereye gittiysek genç işsizliği birinci problem. Liyakatin ortadan kalktığı torpilin, yandaşlığın, kıyakçılığın ve bir süre sonra bugün oluşan ayakçılığın merkezine çocuklarımızı teslim ettiler. Bugün OHAL ile soran, sorgulayan ve eleştiren gençlerimizin sesini kesmek için her türlü korkuyu, manivelayı, hukuku da kullanarak önlerine duvar ördüler. Çünkü bunlar eğitimin E'sinden anlamadılar. Çünkü bunlar ilime, bilime, fenne önem vermediler. Dinimizi Kur'an-ı Kerim yerine menkıbelerden öğrendiler. Tarihi dizilerden öğrendiler” şeklinde konuştu.

‘BİZ ONA SARAY KOALİSYONU DEDİK’

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kurulan AKP-MHP ittifakını da eleştiren Akşener “Korktukları için birden bire adına Cumhur dedikleri yerli ve milli ilan ettikleri bir koalisyon kurdular. Biz ona 'Saray' koalisyonu dedik. 'Saray' koalisyonunda çok alındılar. Abiler koktu 24 saat bize sövüyorlar” dedi.

Akşener konuşmasında şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin de dikkat çekici iddialarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde Rıza Zarrab'a karşılık, bir Amerikan şirketinin talimatıyla şeker fabrikalarının satışa çıkarıldığını iddia eden Akşener, “Şeker fabrikalarının özelliği; pancar hem sıhhatli şekerin üretildiği bir ürünümüz, hem köylümüzün sağlıklı hayvan yetiştirmesi için ortaya çıkan küspesiyle hayvancılığa destek olan bir ürün. Önce pancar üreticilerine kota uygulandı, sonra kardaki 14 şeker fabrikası satışa çıkarıldı. 3 çocuk yapın diyorsun da dışarıdan ithal ettiğin domuz kemiğinden yapılmış yemlerle, Amerika'dan ithal ettiğin GDO'lu mısırla sen bizim zürriyetimizi yok ediyorsun kardeşim” ifadelerini kullandı.

Seçim Ýttifaký Düzenlemesi
Seçim ittifakı düzenlemesinin tam metni
ve madde madde açıklamaları

‘İTTİFAK YAPMAYACAĞIZ’

Seçim ittifaklarında değinen Akşener, “Bizi önce CHP'ye yapıştırdılar, sonra HDP'ye yapıştırdılar. Biz de ısrarla, 'Biz ittifak yapmayacağız kardeşim, biz korkmuyoruz, biz eminiz, biz kendimize güveniyoruz.' Şimdi bir ittifak duayeni var karşımızda sayın Erdoğan. Öce PKK ile yaptı, ne ittifakı onlar için 'çözüm' bizim için 'yıkım' ittifakı. Sonra FETÖ ile bir ittifak yaptılar onlar için 'Beraber ıslandık biz bu yolarda' ittifakı, bizim için 'çukur' ittifakı. Şimdi de bir ittifak daha yapıyorlar, şimdi ben ona 'çıkar' ittifakı demiştim ama arkadaşlarımız dediler ki, bunun adı 'cukka' ittifakı” dedi.

Kongrede, tek liste olarak seçime giden Ersin Beyaz, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na seçildi. Daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan'ın da aralarında olduğu partiye katılanlara İYİ parti rozeti taktı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yine gözaltına alındı, yine serbest kaldı, yine tehdit etti

SONRAKİ HABER

Londra’da patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...