04 Mart 2018 12:57
Son Güncellenme Tarihi: 04 Mart 2018 15:27

Afrin operasyonunda 44. gün: Cinderes’te şiddetli çatışmalar

TSK'nin Afrin operasyonunun 44. gününde Cinderes'te çatışmalar arttı.

Paylaş

TSK ve cihatçı gruplardan oluşan Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), 20 Ocak’dan bu yana sürdürdüğü Afrin operasyonunda 44. üncü gününde.

Dün Raco ilçesinin YPG kontrolünden alındığı duyurulurken DHA bu gün de Afrin’in doğusundaki Şeyh Hadid beldesinin kontrolünün de yoğun çatışmaların ardından TSK’ye geçtiğini ileri sürdü.

Raco’da da yer yer çatışmaların sürdüğü belirtilen haberde, Bülbül ve Raco’nun ardından Şeyh Hadid’in TSK v ÖSO tarafından ele geçirilen üçüncü belde olduğu belirtildi. DHA’ya göre, Mustakan köyü, Şera beldesine bağlı Ali Bedirli ve Kırıklı köyleri de dün itibariyle TSK kontrolüne geçti. 

ANHA: AFRİNLİLER CİNDERES’E GİDİYOR

ANHA haber ajansı iske Afrin kent merkezinde yaşayan binlerce kişinin, şiddetli çatışmaların ve hava saldırılarının olduğu Cindires ilçesine gittiğini duyurdu. Dersim Hastanesi önünde toplanan kalabalık kitle  konvoy halinde Cinderes’e gitmek için yola çıktı. 

TSK tarafından aralıksız hava bombardımanına tutulduğu belirtilen Cinderes’in birçok köyünde TSK-ÖSO güçleri ile YPG arasında çatışmalar yaşanıyor. Hatay’ın Hassa ilçesinin karşısında bulunan Raco, Afrin kentinin kuzeybatısında Cinderes ise güneybatısında yer alıyor.

TSK: 7 NOKTADA KONTROL SAĞLANDI

Dün TSK ve ÖSO tarafından kontrol altına alınan Afrin'in Raco beldesine Türkiye bayrağı dikildi.

Operasyonun 44. gününe ilişkin TSK tarafından açıklama yapıldı. TSK'nin bilgilendirmesinde, gün içinde Şeyd Hadid beldesi başta olmak üzere 7 noktada kontrolün sağlandığı, Raco ve Cinderes beldelerinden Afrin'e ulaşan karayollarının da kontrol altına alındığı belirtildi.

TSK’nin açıklamasında bugün devam eden operasyonlarda, 56 YPG’linin öldürüldüğü ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şekerde ‘üretim garantisi’ sadece özelleştirme yemi!

SONRAKİ HABER

6 yıl sonra maaş ve tazminat ödenmesine karar verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...