04 Mart 2018 12:35

İşçiye yok diyenler tüm zamanların rekorunu kırdı

Türkiye ihracatının 12 yıldır üst üste lider sektörü otomotiv endüstrisi yeni bir rekora imza attı. Şubat ayında otomotiv ihracatı yüzde 26 arttı.

Paylaş

Metal sözleşmesi döneminde işçilere 3 yıllık sözleşme ve düşük zammı dayatan otomotiv patronları aylık bazda tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı. Şubat ayında otomotiv ihracatı yüzde 26 artışla 2,8 milyar dolar oldu.

Türkiye ihracatının 12 yıldır üst üste lider sektörü otomotiv endüstrisi yeni bir rekora imza attı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre geçen şubat ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 26 artışla 2.8 milyar dolar ihracata imza atan otomotiv sektörü, böylece aylık bazda tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı. Türkiye ihracatından aldığı pay yaklaşık yüzde 22 olan sektör, böylece toplam ihracatın beşte birinden daha fazlasını tek başına gerçekleştirdi.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, “Aylık bazda bir önceki rekor geçen yıl mart ayında gerçekleşmişti. Son olarak ocak 2016 döneminde düşüş gösteren otomotiv ihracatımız o günden bu yana son 25 aydır artmaya devam ediyor” dedi. Şubat ayı ihracatında Otomotiv Yan Sanayi ve Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ürün gruplarındaki yüzde 50’ye varan yüksek oranlı artışların temel belirleyici olduğuna dikkat çeken Orhan Sabuncu, “Şubat ayında AB ülkelerine yönelik ihracat yüzde 26 artarken, Ortadoğu ve Afrika Ülkelerine yönelik de yüksek oranlı artışlar yaşandı” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Maden Mühendisleri Odası Genel Kurulunda mücadele vurgusu

SONRAKİ HABER

Şekerde ‘üretim garantisi’ sadece özelleştirme yemi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...