MNG’nin Suudi Arabistan’daki konut projesinde grev sürüyor

Suudi Arabistan’da MNG bünyesinde faaliyet gösteren inşaat işçilerinin ücretlerini alamadıkları için başlattıkları grev sürüyor.

04 Mart 2018 10:27
Son Güncellenme Tarihi: 05 Mart 2018 11:39
Paylaş

 

Suudi Arabistan’da MNG bünyesinde faaliyet gösteren Mapa inşaatın Suudi Arabistan Cidde Konut Projesinde çalışan işçiler ücretlerini alamadıkları için grevde. 4 aydır ücretleri ödenmeyen işçiler “Haklarımızı alana kadar iş bırakma grevimiz sürecek” dedi.

Cidde Konut Projesinde, firmaya bağlı olarak 5 bine yakın işçi çalışıyor. Türkiyeli işçilerin yanı sıra, Vietnam, Pakistan, Bangladeş, Somali gibi ülkelerden getirilen işçilerin ücretleri 2017 Kasım ayından bu yana tam 4 aydır ödenmiyor.

İŞÇİLER TELEFONLA GAZETEMİZE BİLGİ VERDİ

Telefonla gazetemize ulaşan işçiler sosyal ve yasal haklarının gasbedildiğini belirterek 3 Mart’ta başladıkları grevi sürdürdüklerini dile getirdi. Yemek ve kart basma sırasında uzun kuyrukların oluştuğunu, hijyen koşullarının sağlanmadığını, cebinde para yoksa hastaneye gidemediğini, torpili olmayan işçinin kaza geçirmesi halinde hiçbir güvencesinin bulunmadığını anlatan işçiler, “Yılını doldurup gitmek isteyenlere ulaşım ve diğer hakları verilmiyor. Hiçbir açıklama yapmadan izinler kaldırıldı, gitmek isteyen varsa istifa etsin diye diretiyorlar. Örneğin annesi ölen bir Vietnamlı işçi izne gönderilmedi. Tazminat vermemek için böyle yapıyorlar. Sömürü koşulları var” diye konuştu.

İnsanların sıcaktan sokağa çıkamadığı saatlerde güneşin altında saatlerce çalıştıklarını dile getiren işçiler. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı için birçok bulaşıcı hastalıkla karşı karşıya kaldıklarını, en temel haklarının patronlar tarafından sömürüldüğünü söyledi.

ÜCRETLERİNİ ALANA KADAR GREVİ SÜRDÜRECEKLER

İşçiler, seçtikleri temsilciler aracılığıyla firma yetkilileriyle görüşmeler yapıyor. İşçiler, başta ücret olmak üzere talepleri karşılanana kadar iş bırakmayı sürdüreceklerini ve kamp kapılarını tutarak kimsenin çalışma sahasına dönmemesini sağlamayı kararlaştırdıklarını anlattı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Irak ve IKBY arasında 2018 bütçesi gerilimi

SONRAKİ HABER

Fiorentina’nın kaptanı Davide Astori yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...