18 Ağustos 2012 07:09

Mühendis Ersin Önsel son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’nın ilk üyelerinden ve 1978-1979 4. dönem oda başkanı ve SDP üyesi Ersin Önsel, dün son yolculuğuna uğurlandı. Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Merkezi önünde yapılan cenaze töreninde ailesi, yakınları ve mücadele arkadaşları Ersin Önsel

Mühendis Ersin Önsel son yolculuğuna uğurlandı
Paylaş

Ersin Önsel cenaze töreninde, yaşamı boyunca emekçilerin mücadelesinde ön sıralarda yer aldığına dikkat çekildi. Üniversite yıllarında fikir kulüplerinde, Dev-Genç’te başladığı mücadelesine sendika ve odada ayrıca partili olarak da devam eden Önsel’in unutulmayacağı belirtildi.

Cenazede konuşan ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker, Ersin Önsel’in coşkulu ve özverili biri olduğunu anlatarak, birikiminin yollarını aydınlatacağını ifade etti.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise Önsel’in eğilmez, bükülmez biri olduğunu dile getirdi. Tanık, “Acımızı dindirmek için yapılacak şey bu değerleri genç kuşaklara aktarmaktır” dedi.

SDP MYK Üyesi Ulaş Bayraktaroğlu ise “Gençlerin, ona ayak uyrdurduğu bir enerjisi vardı” dedi. Bayraktaroğlu, ring aracıyla cezaevinden mahkemeye götürülürken camdan dışarı bakıp yakınlarını görmek istediklerinde her zaman Ersin Önsel’e rastladıklarını dile getirdi.

Cenazeye BDP İl Başkanı ve yöneticileri, TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Ayber, HDK, Halkevleri, Sosyalist Parti, SDP, ESP, meslek odaları ve sendikalardan dostları da katıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten TOGO işçilerine bayram ziyareti

SONRAKİ HABER

Van’da saldırı: Bir polis yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...