04 Mart 2018 09:01

Meclisteki kayıp silah tartışması sosyal medyaya taşındı

CHP'li vekil Mehmet Tüm'ün soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdığı 106 bin 740 kayıp silah tartışması sosyal medyaya taşındı.

Paylaş

CHP Milletvekili Mehmet Tüm, son üç yılda kayıp ve çalıntı silah sayısının yüzde 720 arttığını belirterek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi. Bakanlık yanıtı twitter hesabından verdi. Mehmet Tüm ise “Bakanlık kendi kendini yalanlıyor” dedi.

Bakanlık, CHP’li Mehmet Tüm’ün sorularına sosyal medya hesabından şu yanıtı verdi:

İçişleri bakanlığı’nın ‘2017 Yılı İdare Faaliyet Raporu’nda 106 bin 740 kayıp silah olduğunu açıklaması üzerine CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 2014 yılı faaliyet raporunda 14 bin 682 olan kayıp silah sayısının 2017’de 107 bin 628’e çıktığını söyleyerek “Bu silahlar nerede?​” diye sormuştu. İçişleri Bakanlığı ise, twitter hesabından, “İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı İdare Faaliyet Raporu’nda 106 bin 740 olarak yer alan kayıp silah sayısı, 1944 yılından 2017 yılının sonuna kadarki 73 yıllık süreçteki toplam kayıp silah sayısını ifade etmektedir. Kamuoyuna duyurulur!” mesajı ile Tüm’e yanıt vermişti.

CHP’li Tüm, Bakanlık’ın kendi kendini yalanladığını ifade ederek şunları söyledi: “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra emniyetin silah envanterinde ciddi sayıda silahın kaybolduğunu iyi biliyoruz. Ortada bu silahlarla işlenen cinayetler var. Kayıp silahların yanında ruhsatsız silahlarla ilgili de ciddi endişelerimiz var. Silahlar 1944’ten beri kayıp demek, 80 milyonun aklıyla dalga geçmektir. Bunların kayıp olduğu yeni mi aklınıza geldi? Bakanlık aklımızla dalga geçmeyi bırakıp bir an önce bu silahlarla ilgili gerçekleri açıklamak zorundadır.”

Tüm, sosyal medya hesabından şu iletileri paylaştı:

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Saymaz: Keşke özelleştirmeseydik diyecekler

SONRAKİ HABER

Tunca taştı, Sarayiçi su altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...