Yeni doğum yapan anne ayının zorlu mücadelesi

Giresun'un Alucra ilçesinde anne ayının yeni doğan 3 yavrusunu taşımak için kış şartlarında verdiği zorlu mücadele kameralara yansıdı.

04 Mart 2018 08:14
Paylaş

Giresun'un Alucra ilçesinde yeni doğum yapmış anne bozayının kış şartlarındaki zorlu mücadelesi doğa koruma ekiplerinin kameralarına yansıdı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'ne bağlı Rize 12'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri yaban hayatı gözlemleri sırasında ilginç görüntüler kayda alıyor. Ekipler, Giresun'un Alucra İlçesi Doludere köyündeki ormanlık alandan ağlamaya benzer ses duymaları üzerine sesin geldiği yöne doğru yöneldi. Bu sırada anne ayı ve yavruları ile karşılaşan ekipler anne ayının mücadelesini kayda aldı. Görüntülerde zorlu kış şartlarında yuvasının dışında dünyaya getirdiği üçüz yavru ayılarını tehlikelerden korumak için yuvaya almaya çalışan anne ayının mücadelesi yer alıyor.

DKMP Rize 12'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerinde yaban hayatını korumak için sahada izleme çalışmaları sürdürüyor.

BOZAYILAR

Halk arasında bozayı olarak bilinen kahverengi ayılar uzun yaşayan canlılardır. Tabiatta yaklaşık 20 yıl kadar yaşasalar da kapalı ortamda 35 yıl kadar yaşayabilirler. Ayılar 4-6 yaşında erginliğe ulaşırlar, ancak 5 yaşından önce anne olmaları oldukça zordur. Türkiye’de ayılar genellikle 2 yavru yaparlar. 3 veya 4 yavru yapmaları ise oldukça nadir görülen bir durumdur.  Yavrular genelde yılın ilk aylarında doğarlar. Doğduklarında gözleri kapalı ve çaresiz olan yavrular anne koruması ve şefkatine oldukça fazla ihtiyaç duyarlar. Yavruların vahşi tabiatta tek başlarına hayatta kalmaları oldukça güçtür. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İstanbul güne yağmurla başladı, gök delindi

SONRAKİ HABER

Al Masdar: Suriye ordusu Doğu Guta’da ilerliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...