İstanbul güne yağmurla başladı, gök delindi

İstanbul, Pazar sabahına gök gürültüsüyle uyandı. Bazı bölgelerde dolu ve sağanak yağmur etkili oldu. 

04 Mart 2018 08:07
Son Güncellenme Tarihi: 04 Mart 2018 13:57
Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı sağanak yağış uyarısının ardından sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde yağmur etkili oluyor. Küçükçekmece'de yağmurun yanı sıra kısa süreli dolu yağışı etkili olurken sağnak yağmur ise devam ediyor. Yağmur nedeniyle trafikte aksamalara neden oluyor. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise ellerindeki eşyalarla korunmaya çalıştılar. 

ATAKÖY'DE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Yağmur nedeniyle Bakırköy Ataköy'de bazı rögarların taşması sonucu yollar göle döndü. Oluşan su birikintilerinde sürücüler zor anlar yaşarken belediye ekipleri de suları tahliye edebilmek için çalışma başlattı.

SAĞANAK NEDENİYLE EYÜP’TE DUVAR ÇÖKTÜ

İstanbul'da sabah saatlerinde aniden bastıran yağmur, Eyüp'te ise bir parkın  duvarının çökmesine neden oldu. İdris Köşkü Caddesi üzerinde bulunan İdris Bitlis Parkı'nın yeni yapılan duvarı, yağmur sularının etkisiyle çökerek, caddede park halinde bulunan 4 aracın üzerine devrildi, bir kamyonet de çökmenin etkisiyle yan yatarak başka bir araca çarptı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, çökmenin yaşandığı caddeye şerit çekerek caddeyi trafiğe kapattı. Ekiplerin araçları kurtarma çalışması başlattı. Aracı devrilen duvardan hasar gören Yusuf Demir, “Biz aracımızı park ettik. Geldiğimizde bu durumla karşılaştık. Sağanak yağmurun ardından toprak kaymasıyla duvar devrildi. 6 araç hasarlı şu anda” dedi.

HER YERDE YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahminlere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Niğde, Aksaray ve Nevşehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar, savaşa, OHAL' e, cinsiyetçiliğe karşı sokakta

SONRAKİ HABER

Yeni doğum yapan anne ayının zorlu mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...