04 Mart 2018 06:11

Yargıtay, eşini casus yazılımıyla izleyen erkeği haklı buldu

Aldatıldığı bahanesiyle eşinin telefonuna 'casus programı' yükledi. Yargıtay, 'özel hayatın gizliliği ihlal edilmedi’ diyerek erkeği haklı buldu.

Paylaş

Aldatıldığı şüphesiyle eşinin telefonuna casusuluk yazılımı yükleyene erkeği mahkeme de haklı buldu. Kadın şiddete uğradığını ve toplanan delilin hukuka uygun olmadığını söylese de Yargıtay erkeği haklı buldu. 

2015’te Aydın Söke’de eşinin kendisini aldattığından kuşkulanan erkek, karısının telefonuna habersiz bir şekilde ‘casus yazılımı’ yükledi. Bu yazılım sayesinde ortam dinleme cihazına dönüşen telefon üzerinden kadının tüm konuşmaları kaydetti. Kayıtları dosyasına ekleyen erkek, boşanma davası açtı. Kadın da şiddet gördüğünü ve evden kovulduğunu savunarak karşı boşanma davası açtı.

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre görülen davada erkek, ““Eşim beni aldattı. Boşanmayı, uygun bir miktar tazminata mahkûm edilmesini ve çocuğun velayetinin de bana verilmesini istiyorum” dedi. 

Davalı kadın ise davanın reddini talep etti: “Fiziki şiddet uyguladı, evden kovdu, hakaret etti. Ayrıca evlilik yükümlülüklerini yerini getirmiyordu. Benim boşanma talebim kabul edilsin, tazminata da hükmedilsin.”

MAHKEME: ZİNA SABİT

İki tarafın da boşanma taleplerinin kabulüne karar veren mahkeme, ‘zina’ eyleminin kocanın kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu belirterek, kadını 20 bin TL tazminat ödemeye mahkûm etti ve hemşire olan kadının gece vardiyasına kaldığına dikkat çekerek, ilkokul çağındaki çocuğun velayetini de babaya verdi. 

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ İHLAL EDİLMEMİŞ

‘Ses kaydının delil olup olmayacağının uyuşmazlık konusu’ olduğuna vurgu yapan yerel mahkeme, karar gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Evlilik birliğine ilişkin yasal yükümlülükler alanı, eşlerin her birinin özel yaşam alanı olmayıp aile yaşamı alanıdır. Sadakatten kuşkulanan kocanın eşinin telefonuna program yerleştirerek aleni olmayan konuşmalarını kaydetmesinde özel hayatın gizliliğinin ihlalinden söz edilemez.”

‘HUKUKA AYKIRI DELİL AMA DİĞER DELİLLER ZİNAYI İSPATLIYOR’

Kadın, “Deliller hukuka aykırı” diyerek temyize gitti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise talebi reddetti. Mahkeme kararını onayan daire kararında, “Casus programla ele geçirilen kayıtlar hukuka aykırı delil niteliğinde olup kusur belirlenmesinde dikkate alınmaz ise de tanık beyanları, telefon kayıtları ve fotoğraflarla birlikte zina eyleminin ispatlanmış olduğu...” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Osman Baydemir'e verilen ceza bozuldu

SONRAKİ HABER

3. Havalimanı’ndaki taş ocağı için bozma kararı geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa