18 Ağustos 2012 07:04

EMEP’ten TOGO işçilerine bayram ziyareti

Emek Partisi Ankara İl Örgütü, direnişin 109. gününde TOGO işçilerine bayram ziyaretinde bulundu. İşçiler, direniş süresince Emek Partisi temsilcileri ve üyelerinin kendilerini yalnız bırakmadıklarını belirterek, “Bu mücadele hepimizin” mesajı verdi.Sendikalı olarak işe geri dönmek için 109 gün

EMEP’ten TOGO işçilerine bayram ziyareti
Paylaş
Duygu Ayber

Sendikalı olarak işe geri dönmek için 109 gündür fabrika önündeki direnişlerini kararlılıkla sürdüren TOGO işçilerini, Emek Partisi Ankara İl ve  İlçe yöneticileri ile üyeleri ziyaret ederek, hazırladıkları erzak paketlerini verdi.

‘SERMAYE İKTİDAR İŞBİRLİĞİ YENİLECEK’

Ziyarete katılan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Ayber, direnişin ilk gününden bu yana partinin tüm olanaklarını kullanarak direnişçi işçilerin yanında olduğunu ve mücadelenin kazanımla sonuçlanması için her türlü desteği sunmaya devam edeceklerini söyledi. Ayber, “Vicdanı ve inancı kararmış TOGO patronunun Ramazan ayında işçileri ve ailelerini mağdur etmesi ancak onun gibi patronlara ve arkasındaki siyasi iktidar ile sistemin devamını isteyenlere yakışır” dedi.

ANTEP’TEKİ KAZANIM ÖRNEK OLSUN

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ücretlerinin yükseltilmesi için 10 gün direniş yapan Antep Başpınar Organize Sanayi’ndeki tekstil işçilerinin mücadelesinin kazanımla sonuçlandığını TOGO işçilerine anlatan Ayber, “Ülkenin dört bir yanında birliği ve hakları için kararlı direnişçi işçilerin bu mücadeledeki taleplerinin ortak olduğunu görüyoruz. Birleşen işçiler sermayeyi yenecek” dedi. Ayber, TOGO işçilerinin bayramını kutlayarak, “Kazanım size çifte bayram yaşatacak” dedi.

Direnişteki işçilerden Beyler Ağtaş, direniş süresince Emek Partisi yönetici ve üyelerinin kendilerini yalnız bırakmadığını ve her türlü desteği sunduğunu belirtti. “Hepsini bir dost bir abi olarak görüyoruz” diyen Ağtaş, sunulan her türlü destek ile mücadeleyi sürdürdüklerini dile getirdi. Ağtaş, “Hayat Televizyonu ve Evrensel Gazetesi de bizi en başından beri yalnız bırakmadı” diyerek, işçi arkadaşları adına teşekkür etti. “Emek Partisi bizim için ayrı” diyen Ağtaş, işçilerin seçim zamanı bunu gözardı etmeyerek gerekirse vicdan meselesi yapması gerektiğini söyledi.

Daha sonra işçilerle birlikte iftar yapan EMEP yöneticileri ve üyeleri, TOGO işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlanana kadar birlikte mücadele etmeyi sürdüreceklerini duyurdular. (Ankara/EVRENSEL)


TAŞERON İŞÇİLERDEN TOGO’YA DESTEK

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi temizlik bölümünde çalışan taşeron işçiler, TOGO işçileri ile dayanışmak için kendi aralarında topladıkları paraları direnişçi işçilerle paylaştılar.

İsmini vermek istemeyen bir taşeron işçisi, “İşçilerin direnişini Evrensel Gazetesi’nden takip ettik. Biz asgari ücret alan işçiler TOGO işçilerinin haklı mücadelesinden etkilendik. Üç ayı aşkın bir zamandır direnen arkadaşlarımız için maaşlarımızdan feragat ettik. TOGO işçilerinin direnişini sahipleniyoruz” dedi. Taşeron işçiler, kendileri de geçinmekte zorluk çekmelerine rağmen aralarında topladıkları 200 Lirayı işçilere verdiler.

ÖNCEKİ HABER

Bayramda akan kan dursun

SONRAKİ HABER

Mühendis Ersin Önsel son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...