04 Mart 2018 05:22
Son Güncellenme Tarihi: 06 Mart 2018 07:24

Selda Bağcan: Spiker beni gaza getirdi

Selda Bağcan eleştirilere yanıt verdi: Sorular yayınlanmayınca hakikaten tuhaf olmuş. Kendimi durup dururken methedecek kadar manyak mıyım?

Paylaş

Selda Bağcan iki hafta önce BBC Türkçe’ye verdiği röportajın ardından sosyal medyada en çok konuşulan isim oldu. “Egolu, kendini öven” eleştirileri getirildi. 

Hürriyet’ten Cengiz Semercioğlu’na konuşan Selda Bağcan BBC Türkçe'de yayımlanan röportajı sonrası kendisine getirilen eleştirilere yanıt verdi: Spiker beni gaza getirdi. Kendimi durup dururken methedecek kadar manyak mıyım?

Röportajın ardından da BBC Türkçe açıklama yaptı, 'Gaza getirmedik, mülakatın ham halini yayımlamaya hazırız'. 

Röportajdan öne çıkan kısımlar şöyle: 

BBC Türkçe’ye verdiğiniz röportajda kendinizi yere göğe koyamadınız, nereden çıktı bu ego böyle birden?
Bak anlatayım bu işin aslını sana; 18 Şubat’ta Londra’da Coco adlı çok eski ve güzel bir mekanda bir konser verdim. Konserden önce de BBC benimle bir röportaj yaptı. İşte bu röportajdan dolayı sosyal medyanın lincine uğradım. Benim için “Aleyna Tilki’nin yaşlanmışı” dediler. Yazılanlar içinde en çok bu hoşuma gitti. Ama ben sosyal medyada yazılanlar gibi biri değilim.

Koskoca BBC yalan söyleyecek değil herhalde, bu sözleri söylemediniz mi?
Röportajda soruları bir kadın spiker soruyordu. Ama yayınlanan videoda soru soran gözükmüyor. Sonuçta ben monolog yapar gibi kendimi metheder oldum. Halbuki orada ben kadına cevap veriyordum. Röportajda soruları yok etmişler. Sorular yayınlanmayınca hakikaten tuhaf olmuş.

“1970’lerde internet olsaydı şu anda Ay’a çıkmıştım” demediniz mi?
Soruları soran kadın bana “Siz son zamanlarda ünlü oldunuz” dedi. Şimdi sen buna kızmaz mısın?

Kızarım... Çünkü siz 1980’lerin sonunda da uluslararası festivallere giderdiniz...
Evet, ben hep ünlüydüm. Doğru, son zamanlarda ünüm arttı ama dediğin gibi bunun öncesi var. “1986 yılında Batı Almanya’da birçok festivale katıldım, World of Music, Art and Dance festivalinden de davet almıştım o zamanlar” dedim. “Ben ünlü değilsem o zamanlar neden bu festivale çağırsınlar” dedim gazeteciye. 1980 darbesinden sonra 7 sene pasaportuma el koydular o nedenle gidememiştim. 1981’de bir kere, 1984’te de iki kere cezaevine girdim.

BBC SPİKERİ BENİ GAZA GETİRDİ

Trollerden çok mu çekiyorsunuz?
Lince uğradım. BBC röportajında karşımda soru soran kişi gözükmediği için sürekli kendimi övüyormuşum gibi oldu. Resmen komplo gibi. Ama sonra Londra’da verdiğim konserde 5 kere bis yaptım.

 “Kendi sesimi dinlediğim zaman tüylerim diken diken oluyor” dediniz mi?
Söylediklerimin hepsi doğru ama kadın beni gaza getirdi. Hayatta söylemeyeceğim şeyleri söyledim. Sesim evet benzersiz ama bu laf benim ağzımdan hayatım boyunca hiç çıkmamıştı. Bunu başkaları söylerdi. Doğru, birkaç kez evde kendimi dinlerken tüylerim diken diken olmuştu. Allah’tan evde oldu ama (gülüyor)...

Belki de Selda Bağcan’ın ağzından hiç böyle şeyler duymadığımız için bu kadar yadırgadık.
Gaza gelmişim. Beni herhalde biraz hırpaladı ki ben de oyum buyum diye kendimi ispatlamaya çalıştım. Herkes bana ne diyorsa ben de onları tekrar ettim. Benim aklımla söyleyeceğim şeyler değil bunlar. Dediğim gibi spikerin lafları yok. Bunların tek sebebi bu. Diyalog gibi yayınlasalardı söylediklerim batmazdı. Bir daha asla böyle bir tuzağa düşmem. Kendimi durup dururken methedecek kadar manyak mıyım?

BBC TÜRKÇE AÇIKLAMA YAPTI: GAZA GETİRMEDİK, MÜLAKATIN HAM HALİNİ YAYINLAMAYA HAZIRIZ

Selda Bağcan'ın bu açıklamalarının ardından BBC Türkçe Editörü Murat Nişancıoğlu açıklama yaptı .

Açıklamada, Nişancıoğlu Bağcan’ın mülaka getirdiği eleştirilere de şöyle yanıt verdi: “Mülakatın 23 dakikalık ham halini üç ayrı editör izledi ve 'gaza getirmek', 'komplo kurmak', 'hırpalamak' gibi ifadeleri haklı gösterecek en ufak bir şeye rastlamadı. Üstelik, Selda Bağcan gibi bir sanatçının kendini övmesi hakkıdır. Öncelikle BBC Türkçe'nin Selda Bağcan'ı ya da herhangi bir konuğunu 'gaza getirmesi', 'kışkırtması' veya konuklarına 'komplo kurması' söz konusu olamaz.”
Mülakatta soruların yer almadığının da doğru olmadığını ifade eden Nişancıoğlu, “Sorular yazılı olarak ekrana yansıtılmıştır. Sayın Bağcan'la mülakatın başında kendisine formatın bu şekilde olacağı da söylenmişti” dedi. 
Nişancıoğlu ayrıca, “Eğer Bağcan bu açıklamalarımızı yeterli görmezse, ya da ikna olmazsa, ancak kendisi istediği takdirde, mülakatın 23 dakikalık ham halini de yayınlamaya hazırız” diye de ekledi. 

Açıklamanın tamamına buradan ulaşılabilir. 

SELDA BAĞCAN: BEN TÜRKİYE'DEKİ EN MÜTEVAZI SANATÇISIYIM

Selda Bağcan, Cüneyt Özdemir'in 5N1K programının yapımcısı Kenan Taş'ın, "Siz kendinizi çok mu beğeniyorsunuz" sorusuna da şöyle yanıt verdi: 

"Ben de çok şaşırdım. Soruyu soran arkadaş görünmeyince ben kendi kendimi metheden birisi pozisyonuna düştüm. Trollerden gelen tweet'lerden sonra onların gözüyle bakmaya başladım, keşke o konuşan da görünseydi dedim. Çok üzüldüm. Ben Türkiye'nin en mütevazI sanatçısıyım."

SELDA BAĞCAN BBC’YE NE SÖYLEMİŞTİ?

* Ben hep ünlüydüm. İnternet 70’li yıllarda olsaydı ben şimdi herhalde aya falan çıkmıştım.
* Sesim çok enteresan. Bulunmayan, hemen fark edilen, duyar duymaz insanların “işte bu Selda Bağcan’dır” diyebildiği bir ses, çok farklı...
* Bir de ben dişlerime falan baktırdığım zaman diyorlar ki, “ağzının içi çok küçük ya...” Ben de yeni fark ediyorum bunu. Ya diyorum, “bu ses bu ağızdan nasıl çıkıyor!” Yürekten geliyor, o yüzden.
* Bana diyorlar ki, “seni dinlediğimizde tüylerimiz diken diken oluyor.” Ben kendi sesimi dinlediğim zaman da tüylerim diken diken oluyor.
* Günlük hayatımda çok mütevazı birisiyim. Ama sahnede hindi gibi kabarıyorum. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Masanın karşı tarafı

SONRAKİ HABER

HDP'li Osman Baydemir'e verilen ceza bozuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...