18 Ağustos 2012 06:57

Bayramda akan kan dursun

Şırnak’ta Cumartesi Anneleri, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve gözaltında kaybedilenlerin akıbetlerinin açıklanması talebiyle başlattıkları oturma eylemini bu hafta  Cizre Lisesi önünde sürdürdü. Çok sayıda kayıp yakınının katıldığı ve kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde, önceli

Bayramda akan kan dursun
Paylaş

Eylemde konuşan Cumartesi Annelerinden Fatma Özer, anneler olarak artık kanın akmasını istemediklerini söyleyerek “Bu kanın akmasına sebep olanları lanetliyoruz” diye konuştu.

AMCAMI ÖLDÜRENLER YARGILANMADI

Faili meçhul cinayete kurban giden amcası Mehmet Salih Dalmış’ın hikayesini anlatan  Elif Dalmış, 1993 yılında Kasrik Köprüsü üzerinde amcasına ait aracın askerler tarafından tarandığını hatırlattı. Amcasının işinde gücünde olan bir insan olduğunu anlatan Dalmış “Sürekli bize bakmak için odun toplayıp satıyordu ve evine bakıyordu. Bir gün Kasrik Köprüsü üzerinde askerler amcamın aracını taradı ve öldürdü. Amcamı öldüren askerler yargılanmadı bile. Bizler akan kanın durmasını istiyoruz ve sonuna kadar davamızın takipçisi olacağız” dedi. Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Daha iyisi için önemli bir adım

SONRAKİ HABER

EMEP’ten TOGO işçilerine bayram ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...