03 Mart 2018 16:44

Malatya’da kadın cinayeti protesto edildi

Malatya Demokratik Kadın Platformu, Kübra Fırat’ın, boşanmak istediği için eşi Hakan Fırat tarafından öldürülmesini protesto etti.

Paylaş

Malatya Demokratik Kadın Platformu üyeleri yaptığı basın toplantısı ile Kübra Fırat adlı kadının boşanmak istediği için eşi Hakan Fırat tarafından öldürülmesini protesto etti.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan Hakan Fırat, kendisinden boşanmak isteyen eşi Kübra Fırat'ı (21) av tüfeğiyle vurarak öldürmüş, kardeşi Mustafa Güngör’ü de ağır yaralamıştı. 

Malatya Demokratik Kadın Platformu adına açıklama yapan Beyhan Bali, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü arifesinde yine bir kadın cinayeti yaşandığını belirterek; "Ardı arkası kesilmeyen cinayetler karşısında kadınlar ölüm kalım savaşı veriyor. Her geçen gün kadın cinayetleri, istismar, taciz haberleri artarken iktidarın söylemleri bu cinayetlerin yaşanmasını engellemek bir yana , meşrulaştırıyor. Medeni kanunda yer alan boşanma hakkının dahi erkek egemen zihniyet tarafından ölümle cezalandırıldığı bu gibi cinayet haberlerini her geçen gün daha fazla duyar olduk. Bu cinayetler yaşanmadan kadının yaşam ve boşanma hakkını garanti altına alan önlemlerin alınması gerekiyor. Katil, erkek egemen zihniyet. Katil, kadını korumayan politikalar, söylemler. Katil, iyi hal indirimi ve haksız tahrik indirimi yapan yasalardır. Bizler katili tanıyoruz. Affetmeyeceğiz. Malatya Demokratik Kadın Platformu olarak bu cinayetin takipçisi olacağız. Katilin gerekli cezayı alması için mücadele edeceğiz" dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şubat ayı içinde 47 kadın erkekler tarafından öldürüldü

SONRAKİ HABER

Heybeliada'da yangın: 3 bina küle döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...