03 Mart 2018 15:09

Gazeteci Ziya Ataman tahliye edilmedi

Yaklaşık 2 yıl sonra ilk kez hakim karşısına çıkarılan Gazeteci Ziya Ataman tahliye edilmedi. 

Paylaş

Van’da 11 Nisan 2016 tarihinde tutuklanan kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı Muhabiri Ziya Ataman’ın da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu toplam 19 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması, Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

“Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak”, “Tasarlayarak Kamu Görevlisini Görevinden Dolayı Kasten Öldürme”, “Tasarlayarak Kamu Görevlisini Görevinden Dolayı Kasten Öldürmeye Teşebbüs” iddialarıyla yargılanan Gazeteci Ziya Ataman, tutuklu bulunduğu Van M Tipi Kapalı Cezaevinden, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Teknik aksaklıklardan dolayı geç başlayan duruşmada, ilk olarak 19 kişi hakkında iddianame okundu. Yapılan kimlik tespitlerinin ardından sırasıyla savunma yapan tutuklu sanıklar, suçlamaları ret ederek, tahliyelerini talep etti.

‘TUTUKLUYKEN NASIL DIŞARIDA SUÇ İŞLEDİM?​’

Duruşmada savunmasını yapan Ataman, gazeteci olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Tutuklu bulunduğum tarihlerde üzerime atılan ikinci bir suçlama ile karşı karşıya kaldım. Cezaevinde tutuklu halde nasıl bir suç işleyebilirim? Bunu merak ediyorum. Bu durum tamamen gülünçtür. 20 ay sonra iddianamen hazırlandı. Gözaltına alınmamdan, tutuklanmama kadar yaşanan tüm süreçler, dosyadaki hukuksuzluğun delilidir.”

Son olarak söz alan avukatlar ise, müvekkillerinin üzerine atılan suçlamaların delilsiz ve ispatsız olduğunu savunarak, beraat talebinde bulundu.  

Savunmaların ardından duruşmaya yarım saat ara veren mahkeme heyeti, gazeteci Ataman’ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşmayı 25 Mayıs tarihine erteleyen heyet, daha önce sanıklar aleyhine ifade veren tutuklu Kadri Ataman ile diğer tutukluların yüzleştirilmesini kararlaştırdı.(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AİHM, Alpay ve Altan kararını 20 Mart’ta açıklıyor

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de hukuksuzluğa karşı çıkan gazeteciler işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...