03 Mart 2018 11:56

Yargıtay Başkanı: Ankara gar saldırısını Müslim yaptı

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 10 Ekim katliamını da Reyhanlı saldırısını da Salih Müslim’in yaptığını iddia etti.

Paylaş

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Salih Müslim'i teslim etmeyen Çekya'ya tepki gösterirken, "Küçücük bir devlet Salih Müslim'i iade etmem diyor. Bu adam, adam öldürdü. Ankara gar saldırısını yaptı. Reyhanlı saldırısını yaptı. Bunun faili olarak aranmakta" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yargıtay ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından Bolu Abant’ta bulunan bir otelde 'Orman Ceza Hukuku' sempozyumu düzenlendi. 

‘TÜRKİYE’DE YARGI BAĞIMSIZ, ABD VE AB’DE YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL’ İDDİASI

Sempozyumun açılışında konuşan Yargıtay Başkanı Cirit, Son dönemlerde Türkiye'deki yargı bağımsızlığına yönelik eleştirilerle ilgili de, kurum ve kuruluşların tarihleriyle gelenekleriyle yaşadıklarını ve bu devletin köksüz olmadığını savunarak, Türkiye'deki yargı bağımsızlığının, olmayan olgular varmış gibi gösterilerek eleştirildiğini söyleyip, şöyle devam etti:

"Bu eleştirilerden sonra hücumlar başlıyor. Yok böyle bir şey. Yok da ispat etmek oldukça zor. Bilindiği gibi 15 Temmuz yıkıcı darbe girişiminin faili nerede yaşıyor? ABD'de yaşıyor. Biz onlara TIR'larca belge gönderdik. Hani yargı bağımsız diyorlar ya yargı siyasetten arınmış değil orada. Tamamen siyasetin güdümünde ve etkisinde bir yargı var orada. Yoksa burada Türkiye mahkemeleri tarafından terör örgütü olarak tanınan en son merci olan Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından da tasdik edilen bir olayda, bu terör başı, terörist başı 250 şehidimizin 2 bin 500'e yakın yaralımızın olduğu, gazimizin olduğu, suçüstü hali olan bir meselede sen örgüt başını buraya göndermiyorsan bana boşu boşuna yargı bağımsızlığını anlatmasın. Avrupa da anlatmasın. Çekya meselesi, Yunanistan meselesi. Burada darbe yapıyor sivil vatandaşları öldürüyor, ondan sonra gidiyor sınırın öbür tarafına geçiyor. İade et diyoruz. Helikopter var, helikopterle beraber geldi. Helikopteri iade ediyor, adamı iade etmiyor"

10 EKİM KATLİAMINI SALİH MÜSLİM’İN YAPTIĞINI İDDİA ETTİ

Cirit, Çekya'nın Salih Müslim'i iade etmemesi ile ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Bu olay orada yargı bağımsızlığının da siyasetin güdümünde olduğunun en büyük ispatıdır. Çekya gibi küçük bir devlet. Küçücük bir devlet iade etmem diyor. Bu adam, adam öldürdü. Ankara gar saldırısını yaptı. Reyhanlı saldırısını yaptı. Bunun faili olarak aranmakta. Bu konuda tereddüt mü var, bir şey mi var? Yani 'yargı bağımsız, yargı siyasetten bağımsız, Yunanistan mahkemesi siyasetten bağımsız.' Boşu boşuna anlatmasınlar. 'Çekya mahkemesi siyasetten bağımsız'. Boşu boşuna anlatmasınlar. FETÖ/PDY'den aranan 10 bine yakın şüpheli ABD, Almanya ve Belçika'da yaşıyor. Bugün terör örgütünün önemli üyeleri Almanya'da ve Belçika'da yaşıyor. Asıl yıkıcı ve kıyıcı olan bilebildiğimiz yakalama kararı olan 10 bin kişi. Sadece FETÖ/PDYden ve o kadar da bölücü terör örgütü PKK/PYD'den Avrupa'da yaşayan terörist var. Siz bunları terörist ilan etmiyor musunuz ? PKK Avrupa'ya göre terör örgütü değil mi ? 'Evet terör örgütü' diyorlar. Niye iade etmiyorsunuz bunları? Bunlar adam öldürmüşler burada. 'Bizde yargı bağımsız.' Bırakın bunları anlatmaya gerek yok"

'ADALET ÇÖKERSE DEVLET ÇÖKER'

Sempozyumun açılışında konuşma yapan HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ise, adaletin sadece hükümetlerin meselesi olmadığını ifade ederek, adaletsizlik inancının yayılması ve devletin zaafa düşer hale gelmesinin sadece hükümetlere değil, topluma da zarar vereceğini belirterek, "Türkiye'deki adaletin 2016 yılından sonraki sürecini düşünürken en büyük sorunumuz bilgi seviyesi açısından noksan, tecrübesiz hakim ve savcılar. Bunları biz de biliyoruz ama diğer yandan eğitim eksikliği giderebileceğimiz bir konu ama diğer yandan altyapı eksiklerimiz, hızla tamamlanan altyapı eksiklerimiz. Adalet sadece bugün değil, dün de hata yapıyordu. Türkiye'de adalet yoktur demek ve bu inancı yaygınlaştırmak hiç kimseye yarar sağlamaz" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Cenk Tosun’un golü Everton'a yetmedi

SONRAKİ HABER

'Kanser ilacına, 20 günde bir 24 bin TL'yi nasıl verelim?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...