03 Mart 2018 11:15

CHP’nin çocuk istismarı için özel komisyon talebine ret

TBMM Başkanlığı, CHP’nin çocuk istismarının önlenmesi için özel bir komisyon kurulması talebini ‘mevzuata göre imkansız’ diye reddetti.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun çocuk istismarına karşı özel bir komisyon kurulması önergesine TBMM Başkanlığı, “Başvurunuz bir Meclis araştırması önergesi niteliğinde olmadığından talebinizin karşılanması ilgili mevzuat gereğince mümkün değildir” yanıtını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede şu ifadeler yer almıştı:

“12 Mart 1995 tarihinde İstanbul Gazi Mahallesi’nde bir kahvehanenin taranması ile başlayan olayları araştırmak üzere, TBMM, özel bir komisyon kurmuştur. Bu örnekte olduğu gibi, TBMM araştırma komisyonu kurulması sürecini işletmeksizin kısa sürede özel bir komisyon kurabilecektir. TBMM Başkanlığı aracılığıyla AKP, CHP, HDP ve MHP milletvekillerinin dahil olacağı bir parlamento heyeti oluşturularak, çocuklarımızın cinsel istismara uğramasının önüne geçilmesi, yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi, çocuklara cinsel istismarda bulunanlara takdir indirimi uygulanmaması ve verilen cezaların caydırıcılığının artırılması hususunda etkili önlemlerin alınması amacıyla, ivedilikle parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerden oluşan bir komisyon kurulmasını saygılarımla arz ederim.”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman imzasıyla “komisyon kurulması talebi” konulu gönderilen yazıda, “Yazınızda örnek olarak kurulduğunu belirttiğiniz komisyon, bilinen anlamda bir Meclis araştırması komisyonu değildir ve komisyonun kuruluşunda Meclis Başkanlığının bir rolü bulunmamıştır. Başkanlığımıza yaptığınız başvurunuz bir Meclis araştırması önergesi niteliğinde olmadığından talebinizin karşılanması ilgili mevzuat gereğince mümkün değildir. Bu sebeple Başkanlığımızın bu hususta yapabileceği bir işlem bulunmamaktadır” denildi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

3 kadın, çocuk ve kadın hakları için yürüyor 

SONRAKİ HABER

Muhalif hekimlere soruşturma engeli sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...