3 kadın, çocuk ve kadın hakları için yürüyor 

Çanakkale’den 3 kadın çocuk, kadın, doğa ve hayvan hakları için Ankara’ya yürümeye başladı.

03 Mart 2018 11:02
Paylaş

Damla YELTEKİN
Çanakkale

 

3 kadın, Çanakkale’den çocuk, kadın, doğa ve hayvan hakları için yürümeye başladı. “Anneyim. Kadınım. İnsanım. 3 kadın 40 milyon ses” sloganıyla yürüyen kadınların yürüyüşü Ankara'da son bulacak. 

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüşe başlayan kadınlara Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda vatandaş destek oldu. Kadınlar, “Susma haykır, tecavüze hayır”, “Kadınız, haklıyız, kazanacağız” sloganları eşliğinde yürüyüşe başladılar. 

‘KAYITSIZ KALAMADIK’

Çanakkale'nin Ayvalık ilçesi, Ahmetçe köyünde yaşayan Dilek Taş kadınların ve çocukların yaşadıkları haksızlıklara karşı daha fazla kayıtsız kalamadığını ve arkadaşlarıyla görüşerek Meclis'e yürümeye karar verdiklerini söyledi. 

Çanakkale Biga ilçesinde yaşayan Hülya Kurt, “Hepimizin hayatta belli bir görüşü var. Ama biz burda tamamen sivil bir insiyatif olarak yer alıyoruz. Biz milyonların içinden bir kaç kadın çıktık. Milyonlarca kadına dokunmak için yürüyoruz” diye konuştu. 

Kocaeli'den katılan Nursel Karagöz, "Kocaeli Cumhuriyet gazetesi yöneticisiyim. Anneyim. 3 çocuğum var. Ev hanımıyım. Kadınım. Bunu yaptığımız için çok mutluyum" dedi.

MECLİSE İLETİLECEK TALEPLER NELER?

Kadınların Meclise iletecekleri talepler arasında şunlar var. 

  • Her çocuğun 18 yaşını doldurana kadar çocuk olarak kabul edildiğinden, cinsel saldırı kategorize edilmeden bir bütün olarak ele alınması, 
  • Çocuklara yönelik cinsel istismarın tecavüz kapsamına alınması ve sorumluların Cumhurbaşkanı affı da dahil hiçbir indirimden faydalanmadan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılması,
  • Erken yaşta evlendirilmenin yolu Medeni kanunun 124'üncü maddesi ‘18 yaşını doldurmadan evlenilemez’ şeklinde degistirilerek kapatılması,
  • Uluslar arası sözleşmelerin gereğinin yapılması, iyi hal-tahrik indirimlerinin kaldırılması,
  • Hayvanların sahipli olup oluşmadığına bakılmaksızın sorumluların cana kasıt ve kötü muameleden cezalandırılması,
  • Çevre konulu yatırımların bilim insanlarınin hazırladığı raporlar kapsamında yapılması,
  • Tüm konularla ilgili kurulacak komisyonlarda en az 2 sivil toplum kurumu, ilgili meslek oda ve sendikası bulundurulması talepleri yer alıyor.
Reklam
ÖNCEKİ HABER

Belediye işçilerinden hükümete kadro düzenlemesi çağrısı 

SONRAKİ HABER

CHP’nin çocuk istismarı için özel komisyon talebine ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...