03 Mart 2018 11:00

Belediye işçilerinden hükümete kadro düzenlemesi çağrısı 

CHP İzmir Bornova İlçe Örgütü ve Bornova Belediyesinde çalışan işçiler yaptıkları açıklama ile hükümete yeni düzenleme yapma çağrısında bulundu.

Paylaş

Hükümetin taşeron işçiler için getirdiği kadro düzenlemesi ile birlikte hükümlü ve emekli işçilerin işten çıkarılmasına tepkiler sürüyor. CHP İzmir Bornova İlçe Örgütü ve Bornova Belediyesinde çalışan işçiler yaptıkları açıklama ile hükümete yeni düzenleme yapma çağrısında bulundu. 

Bornova Meydanı'nda yapılan açıklamaya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Belediye Başkanı Olgun Atilla, Genel İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, Belediye İş Şube 3, 6 ve 7 Nolu Şube başkanları da katıldı. 

Açıklamada 'Taşeronda Çalışan Kamu İşçilerinin Tümü Ayrımsız Şartsız Kadroya Alınsın' pankartı açılırken 'İşime Aşıma Dokunma', 'OHAL İle İşçi Kıyımına Son', Hak Hukuk Adalet' ve 'İş Ekmek Özgürlük' yazan dövizler taşındı. 

Basın metnini okuyan İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, hükümetin kadro sözünü gönülsüz yerine getirirken de emek düşmanlığını tekrarladığını da belirtti. Kadro düzenlemesinin KHK ile getirilmesinin de hatalı olduğunu ifade eden Kavalar işçilerin kadro beklerken işsizlikle karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Hükümetin taşeron uygulamasını kaldırırken yeni haksızlıklara ve kutuplaşmalara yol açtığını vurgulayan Kavalar iktidara seslenerek 'Ey AKP iktidarı hiç mi vicdanınız yok? İşçileri işinden ve aşından etmekle ailelerini ve en önemlisi çocuklarını da ekmeksiz bıraktığının farkında mısın' sorularını sordu. İşçilerin aleyhine olan maddelerin düzeltilmesi için mücadele vereceklerini ifade eden Kavalar "Kadroya alınmayan ve işsiz kalacak olan taşeron işçilerin haklı mücadelelerinde yanlarındayız. Haksız, hukuksuz uygulamaya son verilinceye kadar direneceğiz" dedi. Geçtiğimiz günlerde de CHP Karşıyaka İlçe Örgütü benzer açıklama yaparak düzenleme talep etmişti. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Göçük altında kalan işçi ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

3 kadın, çocuk ve kadın hakları için yürüyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa