Mamak'ta kadınlar 'Susmayacağız' dedi

Ankara'nın Mamak ilçesinde kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir araya geldi.

03 Mart 2018 10:30
Son Güncellenme Tarihi: 04 Mart 2018 09:50
Paylaş

Ankara Mamak'ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir araya gelen kadınlar, eşitlik, bağımsızlık, haksızlıkların ortadan kalkması, daha iyi bir yaşam ve çalışmak koşulları için mücadeleye devam edeceklerini söylediler. Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği ve köy dernekleri adına konuşan Songül Özer, cinayet, istismar ve şiddete karşı susmayacaklarını söyledi. Özer, “Mahallemizdeki istismarcıyı nasıl yakalattıysak daha çok şey başaracağımıza inanıyoruz” dedi. 

Ankara'nın Mamak ilçesinde kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir araya geldi. Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği ve Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği çağrısıyla yapılan yürüyüş ve şenliğe çok sayıda köy derneği, sendika ve Alevi dernekleri de destekverdi? Tek Mezar Mezar Parkı'nda toplanan kadınlar basın açıklaması yaptılar. Kadın dernekleri ve köy dernekleri adına konuşan Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneği üyesi Songül Özer, 8 Mart tarihini anlatarak “1857'de 40 bin dokuma işçisi kadının daha iyi koşullarda çalışmak ve yaşamak için greve çıktılar. İşyerinde çıkan yangından kaçmaya çalışan kadın işçiler, fabrika çevresine kurulan barikatları aşamayıp hayatlarını kaybettiler” dedi.

'CİNAYET, İSTİSMAR, ŞİDDET HER YERDE'

Bugün Türkiye'de sadece Ocak ayında 27 kadının öldürüldüğünü belirten Özer, kadın cinayetlerine dur denirken çocuklara da dokunulmaya başlandığını söyledi. “Din adamlarının, bakanların açıklamalarından sonra gün geçmiyor ki çocuk istismarı haberi duymayalım” diyen Özer, konuşmasına şöyle devam etti: “Mahallemizde yaşanan çocuk istismarı vakasından da anlaşılıyor ki cinayet, şiddet, istismar her yerde. Gericilik arttıkça bu vakalar artmıştır. Kadınlar işsizlik ve yoksullukla da mücadele etmektedir. Çalışan kadınlar eşitsiz ve düşük ücretlerle çalışmaktadır. Ücretsiz kreşler olmadığı için çalışan kadınlar ev işi, çocuk bakımı hizmetlerini de kendileri yapıyor. Çalışmayan kadınlar 'nereden kıssam da nereye para yetiştirsem, çocukların karnını nasıl doyursam' diye düşünüyor.”

'YILMIYORUZ, SUSMUYORUZ'

Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde eşitlik, bağımsızlık, haksızlıkların ortadan kalkması, daha iyi bir yaşam ve çalışmak koşulları için mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Özer, “Biz kadınlar tüm bunlara karşın yılmıyoruz, susmuyoruz, her yerde bir araya geliyoruz. Köy derneklerinde, kadın derneklerinde el ele veriyoruz. Sokaklarda bir araya geliyoruz. Mahallemizdeki istismarcıyı nasıl yakalattıysak daha çok şey başaracağımıza inanıyoruz.  Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması!” dedi. Kadınlar ardından Alyans Düğün Salonu'na yürüyerek burada bir şenlik düzenlediler. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

310. hafta F oturumu: Selami Keleş serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

İSKİ'den 4 ilçede su kesintisi açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...