17 Ağustos 2012 14:38

Af Örgütü Rusya'da 3 kadına ceza verilmesini kınadı

Uluslararası Af Örgütü, Rusya'nın Ortodoks Katedrali'nde muhalif şarkı söyledikleri için Pussy Riot grubu üyelerine ceza vermesini kınadı.Uluslararası Af Örgütü, kadınlardan oluşan Punk Rock Grubu Pussy Riot'ı Moskova'nın ana Ortodoks Katedrali'nde bir şarkı söyledikten sonra "dini nefret temelli hol

Af Örgütü Rusya'da 3 kadına ceza verilmesini kınadı
Paylaş

Uluslararası Af Örgütü, Rusya'nın Ortodoks Katedrali'nde muhalif şarkı söyledikleri için Pussy Riot grubu üyelerine ceza vermesini kınadı.

Uluslararası Af Örgütü, kadınlardan oluşan Punk Rock Grubu Pussy Riot'ı Moskova'nın ana Ortodoks Katedrali'nde bir şarkı söyledikten sonra "dini nefret temelli holiganizm" ile suçlanması ve ceza almasına tepki gösterdi. Örgüt tarafından yapılan açıklamada, hakimin 3 kadının mahkumların gönderildiği sürgün yerinde iki yıl hapse mahkum ettiği belirtilerek, kadınların avukatının kararı temyize götüreceği kaydedildi. Açıklamada, "Bu üç aktivisti, sadece inançlarını barışçıl bir şekilde dile getirmelerinden dolayı tutuldukları için düşünce mahkumu olarak görmektedir" diye kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antakya’da hastaneler El Kaideli doldu

SONRAKİ HABER

Polisten davacı oldu kendisi ceza aldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...