02 Mart 2018 14:11

Pentagon’dan Rusya’ya: Hazır ve hazırlıklıyız

Putin'in 'limitsiz bir nükleer füzeye sahibiz' açıklamasına ABD’den yanıt: Biz tam olarak hazırız ve hazırlıklıyız.

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in, ABD anakarası da içinde olmak üzere ‘dünyanın her yerini vurabilecek kapasiteye sahip, limitsiz bir nükleer füzeye sahip oldukları’ açıklamasına ABD’den yanıt geldi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dana White, “Putin’in açıklaması bizim için sürpriz değil. Ancak Amerikan halkı emin olsun ki, biz tam olarak hazırız ve hazırlıklıyız” dedi.

Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan White, Putin’in, Rusya Federal Meclisi üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, ABD’nin yeni Nükleer Durum İnceleme Belgesi’nde yer alan ifadelerin endişe verici olduğuna ilişkin açıklaması ile ilgili soruyu da “Güvenilir bir caydırıcılığa sahip olduğumuza emin olmamız gerekir. Bu ülkeyi ne olursa olsun savunmaya hazır olduğumuzdan eminiz” diye yanıtladı.

‘GÜNCELLEME KUZEY KORE’YE KARŞI’

White, “Nükleer Durum İnceleme Belgesi’nde düşük kapasiteli nükleer silah gereksinimini ortaya koyduğumuzda, bunun Rusya’nın yaptıklarından dolayı olduğunu belirttik. Bu, Orta Ölçekli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’na aykırı değil. Güvenilir ve caydırıcılığı olan nükleer gücümüzü elimizde bulundurduğumuzdan emin olmalıyız. Şundan da eminiz ki bu ulusu ne pahasına olursa olsun savunmaya hazırlıklı ve hazırız” dedi. 

White, ABD’nin füze savunma sistemlerini güncelleyerek caydırıcılık gücünü artırmasının Rusya’ya yönelik olmadığını belirtip “Kuzey Kore gibi ‘haydut devletlere’ karşı” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Arnavutköy'de öğrenci servisi kaza yaptı : 1 öğrenci öldü

SONRAKİ HABER

Bek’e işkenceyi protesto eden emekçiler ifadeye çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...