02 Mart 2018 11:29

Burkina Faso'da silahlı saldırı ve patlama sesleri

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou'nun merkezinde başbakanlık ve BM binaları yakınlarında silahlı saldırı düzenlendiği açıklandı

Paylaş

Burkina Faso polisi, ülkenin başkenti Ouagadougou'nun merkezindeki başbakanlık ve Birleşmiş Milletler (BM) binaları yakınlarındaki kavşakta silahlı saldırı düzenlendiği açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Fransa Büyükelçiliği ve askeri karargah yakınlarında da silahlı saldırı ve patlama sesleri duyulduğu bildirildi.

Fransa'nın Batı Afrika'daki büyükelçilerinden Jean-Marc Châtaigner, Twitter'dan yaptığı açıklamada olayın bir "terör saldırısı" olduğunu söyledi.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan görgü tanıkları, Fransa Büyükelçiliği yakınlarında bir arabadan inen beş silahlı saldırganın daha sonra ateş açarak binaya doğru ilerlediğini aktardı.

Büyükelçilik yakınlarında bir patlama sesi duyulduğu ve ardından siyah dumanlar yükseldiği görüldü.

Saldırıyı üstlenen olmadı.

Çok sayıda ülke Sahra'nın güneyindeki İslamcılarla mücadele etse de örgütler varlıklarını sürdürüyor

Güvenlik yetkilileri ve büyükelçilikler, başkent sakinlerine saldırıların olduğu bölgelerden uzak durmaları ve sakin kalmaları çağrısında bulundu.

Burkina Faso daha önce birçok defa El Kaide bağlantılı grupların hedefi olmuştu.

Siyasi istikrarsızlığın sürdüğü ülkede bu hafta 2015'teki askeri darbe girişiminin arkasında olmakla suçlanan onlarca kişinin yargılandığı dava görülüyor.

Geçen yıl Ağustos ayında da Burkina Faso'da Aziz İstanbul adlı Türk restoranına saldırı olmuş, 18 kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de kargadan 'rahatsız oldular', ağaçları kestiler

SONRAKİ HABER

Bursa Cezaevindeki ihlaller meclise taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...