02 Mart 2018 10:54

Halkevlerine destek dayanışma ve mücadele ile devam ediyor

Halkevleri üyelerinin serbest bırakılmasının ardından Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıda dayanışma ön plana çıktı.

Paylaş

22 Şubat günü gözaltına alınan ve savcılık ifadelerinin ardından serbest kalan Halkevleri üyeleri ve Eş Genel Başkanları Dilşat için Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya meslek odaları, sendikalar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Toplantıda dayanışma, mücadele ve birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapıldı.

'ISRARLA BARIŞ DİYECEĞİZ'

Toplantıda konuşan Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, gözaltında oldukları 1 haftalık süre boyunca kendileriyle dayanışma gösterildiğini hatırlatarak, "Bu mücadele duygusu içinde bundan sonra hep birlikte hareket edeceğimiz bir süreç görünüyor karşımızda" dedi. Gözaltındayken yaşadıklarını da aktaran Aktaş," 22 Şubat günü evlerimizden alındık. Suçlamayı bu süreç içerisinde öğrenemedik. İçerideki arkadaşlarımız bunu protesto etmek için açlık grevinde bulundu. Şeker talebimiz karşılanmadı.  Su ihtiyacımız dahi kısıtlandı. Polise ifade verirken ne ile suçlandığımızı öğrendik" diye konuştu.

Dilşat Aktaş

Aktaş, Türkiye'de milyonların "Eşitlik, laiklik barış ve adalet" talebi olduğunu söyleyerek, şunları ekledi:  "Hayır diyen milyonlar vardır. Bize yapılan, memleketin itirazına yönelik talimatla yapılmış bir operasyondur. Toplumsal muhalefetin tümüne yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bizler muhalefetin ve Türkiye halklarının bu ülkeyi özgür kılana kadar mücadele edeceğine inanıyoruz. Bugün çocuk istismarını durdurmak, kadın istismarını durdurmak, kentsel yağmaya karşı durabilmek en temel sorumluluklarımızdır. Bugün öğrendik 8 asker daha hayatını kaybetmiş. Bunun karşısında da susmayacağız. Savaş diyenlerin karşısında ısrarla barış talebimizi ileteceğiz."

BİRLİKTE VE ORTAK MÜCADELE MESAJLARI

Halkevlerine destek olmak için toplantıya katılan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Sinan Adıyaman, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL'in, zayıf olan demokrasiyi ayaklar altına aldığını ifade etti. Adıyaman,"Demokrasi ve seçimler ile alamadıkları meslek örgütlerini başka bir yönden yıldırmaya, ele geçirmeye çalışıyorlar. TTB Merkez Konseyine yapılan saldırıyı biz böyle görüyoruz. Şehir hastaneleri projelerini açığa çıkarmamızın çok büyük etkisinin olduğunu düşünüyoruz. Hiçbir delil olmadığı için kısa zaman içerisinde serbest bırakıldılar. Bugün bize yarın Halkevlerine yarın diğer demokratik kitle örgütlerine, hatta partilere sıra gelecek. Birbirimizi kucaklamamız gerektiğine ve yan yana durup mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum”dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt, Türkiye'nin karanlığa doğru gittiğini ifade ederek “Buna karşı durmak hepimizin görevi. Bu baskıcı, faşizan zihniyete karşı mücadelemizi dayanışarak sürdüreceğiz. Ortak yapılabilecek ne varsa yapacağız”dedi.

CHP STK'lar Sendikalar Başkan Yardımcısı Deniz Çakır dayanışma duygularını ifade ederek, “Buradaki birliktelikte bu baskıları aşabiliriz”dedi.

Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Arslan, Afrin operasyonu ile gözaltıların sayısının 800'ü geçtiğini söyleyerek bir arada olmanın önemine vurgu yaptı. Arslan, “Emek, Barış ve Demokrasi güçleri olarak daha fazla bir araya gelmeli ve mücadele etmeliyiz” diye konuştu.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zimbabve, Çin malı prezervatiflere isyan etti: Küçük geliyor

SONRAKİ HABER

ODTÜ’de gözaltılar protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...