02 Mart 2018 09:05

Afrin operasyonunda 42. gün

Türk Silahlı Kuvvetlerin Afrine’e yönelik operasyonu 42. gününde de devam etti. 

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetlerin Afrine’e yönelik operasyonu 42. gününde de devam ediyor.

Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre, Afrin operasyonunun 42. gününde Raco beldesine yönelik operasyonun sabah saatlerinden itibaren başladı. ÖSO birliklerinin Raco çevresindeki 2 köyü aldığı açıklandı

TSK’DEN AÇIKLAMA

Afrin operasyonu ile ilgili TSK tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Tröristlere ait hedeflerin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesiyle sürdürülen harekâtın başından bu yana 73'ü son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 295 teröristin etkisiz hale getirildi” denildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI CANİKLİ'DEN 'ZEYTİN DALI HAREKATI' AÇIKLAMASI  

Bakan Canikli,  Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Karargah Subaylığı 1'inci Dönem Eğitimi Mezuniyet töreninde konuştu. 

Afrin operasyonu ile ilgili açıklama yapan Canikli, "615 kilometrekare alanda 94 meskun mahal ve 28 kritik noktanın hakimiyeti sağlanmıştır. Harekat kapsamında maalesef 41 Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 116 ÖSO mensubu olmak üzere toplam 157 şehidimiz vardır. Bu vesileyle bütün şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Harekatın başladığı günden bu yana en az 2 bin 295 terörist bölgeden temizlenmiş ve etkisiz hale getirilmiştir" diye konuştu.

YILDIRIM: BU HAREKATI  AFRİN'LE SINIRLI OLARAK DÜŞÜNMEMİZ DE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR   

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Karargah Subaylığı 1'inci Dönem Eğitimi Mezuniyet töreninde konuştu. Afrin operasyonu ile ilgili konuşan Yıldırım, "Uluslarararası hukuktan ve meşru haklarımızdan kaynaklanan bu harekat, sonuna kadar devam edecek. Burada herhangi bir gün herhangi bir miat söz konusu değildir. Miat ve süre ancak ve ancak terör örgütünün tam anlamıyla yok edilmesi ve etkisiz hale getirilmesine bağlıdır. Bu harekatı Afrin'le sınırlı olarak düşünmemiz de söz konusu değildir" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Facebook'tan uygunsuz bulup sansürlediği heykel için özür

SONRAKİ HABER

İttifak teklifine CHP'nin alt komisyon şerhi: kirli ittifak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa