17 Ağustos 2012 12:01

Şerzan Kurt’u öldüren polise müebbet istemi

Muğla'da polis kurşunuyla öldürülen Şerzan Kurt davasında savcı mütalaasını verdi. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında Savcı, tutuklu sanık Gültekin Şahin'in 'olası kasıtla adam öldürmek' suçundan dolayı müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını

Şerzan Kurt’u öldüren polise müebbet istemi
Paylaş

9 sayfalık iddianamede sanık Gültekin Şahin’in olay günü göreve çağrıldığı ve Emniyet binasını basmak isteyen göstericilere karşı nöbetçi amir tarafından görevlendirildiğini belirtildi. Savcı, Şahin’in gruba karşı iki atışından sonra üçüncü atışının yere paralel şekilde gittiği ve Şerzan Kurt’un bu atış neticesinde hayatını kaybettiği kanaatine vardı. Ayrıca, Kurt’un atış sonrası yere düştüğünü kaydeden Savcı, başındaki yaralanmanın da bu nedenle oluştuğunu belirtti. Cumhuriyet savcısı sonuç kısmında ise, sanık Gültekin Şahin’in ‘olası kasıtla adam öldürmek’ suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını ve karar verilene karar tutukluluk halinin devamını istedi.

Mütalaa sonrası söz alan Şerzan Kurt’un avukatlarından Mustafa Rollas, Cumhuriyet Savcısı'nın birtakım tespitlerinin yerinde olduğunu ancak, sanığın polis olması ve silah eğitimi alması nedeniyle karşısında insan gözeterek ateş ettiği için Şahin’in ‘kasten adam öldürme’ suçundan cezalandırılmasını istedi.
Cumhuriyet Savcısı'nın vermiş olduğu mütalaayı kabul etmeyen sanık avukatları, mütalaada delillerin eşit şekilde değerlendirilmediğini savundu. Mahkeme heyeti sanık Şahin’in mevcut delil durumu ve kaçma şüphesinin olması nedeniyle tutukluluğun devamına karar verirken, duruşmayı 7 Eylül 2012 tarihine erteledi. (ESKİŞEHİR)

ÖNCEKİ HABER

Devlet Göktepe ailesine ödenen tazminatı katillerden istedi

SONRAKİ HABER

Fontana’da direniş başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa