05 Nisan 2011 08:14

AİHM: Kürtçeye engel, adil yargılama hakkının ihlalidir

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM), Kürtçeye izin vermemenin adil yargılama hakkını engellemek anlamına geldiğini belirterek Türkiye’yi tazminata mahkum etti.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, sadece Kürtçe konuşabilen ve Türkçeyi sınırlı bir şekilde anlayan Sultan Şaman’ın gözaltı süresince avukat ve çe

AİHM: Kürtçeye engel, adil yargılama hakkının ihlalidir
Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM), Kürtçeye izin vermemenin adil yargılama hakkını engellemek anlamına geldiğini belirterek Türkiye’yi tazminata mahkum etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, sadece Kürtçe konuşabilen ve Türkçeyi sınırlı bir şekilde anlayan Sultan Şaman’ın gözaltı süresince avukat ve çevirmen isteğinin reddedilmesi nedeniyle, Türkiye’yi 2 bin 800 avro tazminata mahkum etti.

AİHM, PKK üyesi olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 aya mahkum edilen Şaman’ın başvurusu üzerine açılan davayı sonuçlandırdı. Başvurusunda okuma yazma bilmediğini ve Kürt olduğu için ancak sınırlı bir şekilde Türkçe anladığını belirten Şaman, gözaltı süresince avukat ve çevirmen isteğinin reddedildiğini belirtmişti. AİHM, adil yargılama hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye’nin Sultan Şaman’ın yeniden yargılanması yönünde öneri kararının yanı sıra, kendisine manevi tazminat için 1800 avro, harcamalar ve dava masrafları için ise 1000 avro tazminat ödemesine hükmetti. (STRASBOURG)

ÖNCEKİ HABER

Canan’ı asker değil şehrin büyümesi vurmuş!

SONRAKİ HABER

BDP’li Dalkılıç’ı binler uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...