01 Mart 2018 06:26

Amedspor’a kayyım hazırlığı!

Amedspor, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen müfettişlerce incelemeye alındı. İnceleme sonucunda kulübe kayyım atanacağı yönündeki iddialar var

Paylaş

Lezgin AKDENIZ

Amedspor, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen müfettişlerce incelemeye alındı. İnceleme sonucunda kulübe kayyım atanacağı yönündeki iddiaları doğrulayan Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, bir futbol kulübünün İçişleri Bakanlığı tarafından incelenmesinin görülmemiş bir durum olduğunu söyledi. 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yaptırımlarından yakasını kurtaramayan Amedspor, bu kez İçişleri Bakanlığı tarafından kıskaca alındı. Bakanlık tarafından gönderilen 3 müfettiş, kulüpte inceleme başlattı. Müfettişlerin incelemelerini bir haftayı aşkın süredir Diyarbakır Valiliği Dernekler Masası’nda sürdürdüğü öğrenildi. Kulüp yöneticilerine ise bugüne kadar herhangi bir bilgi verilmediği bilgisine ulaşıldı.
 
Müfettişlerin incelemelerini tamamlanmasının ardından kulübe kayyım atanacağı iddiası gündemde.
 
Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, müfettiş incelemesini ve kayyım atanması ihtimaline yönelik iddialarını doğruladı. 
 
Kulüp Başkanı Edemen, herhangi bir gerekçe gösterilmeden birden bire inceleme başlatılmasının kendilerinde soru işaretlerine neden olduğunu ifade etti.

‘SADECE BİR DENETİM DEĞİLDİR’

Bakanlık tarafından gönderilen 3 müfettişin kendilerinden yönetim kurulu defterlerini, finansman tabloları ve kulübün gelir-giderlerinin giriş ve çıkışlarını istediğini aktaran Edemen, istenen tüm bu evrakları anında teslim ettiklerini söyledi. Tüm işlemlerinin resmi ve kayıtlı olduğunun altını çizen Edemen, İçişleri Bakanlığı tarafından futbol kulüplerinin incelenmeye alınmasının görülmemiş bir şey olduğuna dikkat çekti. 
 
Edemen, “Bunun sadece bir denetim olduğunu düşünmüyoruz. Sürecin önümüze ne getireceğini bilmiyoruz. Ancak her şey olabilir” dedi.

‘BU KULÜBÜN AYAKTA KALMASI LAZIM’

Takıma maddi-manevi destek sağlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra belediyenin desteğini geri çektiğini söyleyen Edemen, kulübün mali durumunun kötü olduğunu aktardı. 
 
Bu nedenle kent halkını, takımına sahip çıkıp, destek olmaya davet eden Edemen, şunları söyledi: “Adımızın Amedspor olmasından dolayı görülmemiş yaptırımlarla karşılaştık. Gelir kaynaklarının kısıtlanmasından dolayı çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu kulübün ayakta kalması lazım. Amedspor bir takımdan çok daha fazlasıdır. Tribünden eksik kalırsan takımın zayıflar. Taraftar tribünü doldurmalı ve takıma destek olmalı.” 

BASKILAR YAKALARINI HİÇ BIRAKMADI 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amedspor, ismini değiştirdiğinden bu yana federasyonun rahatsızlığını gizleyemediği, oyuncularının yargı kıskacına alındığı ve çıktığı deplasman maçlarında saldırılara maruz kaldığı bir kulüp oldu. Diğer kulüplerin aksine verilen deplasmana yasakları nedeniyle sahaya taraftarların desteğinden yoksun çıkmak zorunda bırakılan takım, bu nedenle geçtiğimiz haftalarda Sivas Belediyespor maçına çıkmayarak, bu yasağı protesto etmişti. 
 
Tüm bunlara rağmen geçen yıl başarılı bir grafik çizen Amedspor, grubunda şampiyonluğa oynamış, son haftalarda şampiyonluğu kaptırmıştı. (Diyarbakır/MA)
 
 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da 8 Mart yasağına itiraz kabul edildi

SONRAKİ HABER

Toprak altında kalan ikinci işçi de öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...