01 Mart 2018 00:40

Devletimizin bize sahip çıkması gerekiyor, suça itmesi değil

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde çalışan bir taşeron işçi, 'sabıkalı-sabıkasız' ayrımının yarattığı mağduriyeti yazdı.

Paylaş

BASKİ’den bir taşeron işçi
Balıkesir

Size bunu Balıkesir’den yazıyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak BASKİ Genel Müdürlüğünde çalışmaktayım. Güvenlik soruşturmalarını 657 devlet memuru statüsünden yapmış olsalar da belediyeleri yani KİT’ler ve belediye iktisadi teşekküllerini (BİT) 657’ye dahil etmiyorlar. Ben şahsım adına gençliğimde karıştığım bir suç için 2006 yılında ceza aldım, yani suç tarihi 12 yıl öncesi. Şimdi evlendim ve eşim hamile. Devletin sabıkalılara ayrım yapmayacağını öğrendiğimizde sevinmiştik, fakat şu an aynı suçtan 9 ay ceza almış arkadaşlarımın başvuruları kabul olurken, ben bir yılın üzerinde ceza yattığım için başvurum reddedildi. 

Devlet bizi kadroya almış olsa 657 devlet memuru olarak almıyor, sürekli işçi statüsünde alıyor ama buna rağmen devlet memuru statüsünden güvenlik soruşturması yürütüyor. Evlenmişim, yakında çocuğum, olacak ben şu an borçlarla uğraştığım yetmezmiş gibi işsizlik korkusu sardı. Amirlerimizin söylediğine göre mart ayının sonunda çıkışımız yapılacak. Devletimizin daha önceden çıkarmış oldu eşitlik ilkesi ve kamu kurum ve kuruluşlarının sabıkalı çalıştırma zorunluluğu şu an için önümüzde sadece gülünecek bir madde olarak duruyor. 

Ben şu durumdayken devletimiz bize sahip çıkmazsa, bizi daha çok suça teşvik etmiş olacak. evlenmişiz yuvamızı kurmuşuz başka hiçbir suça karışmamış az tek derdimiz evimize ekmek götürmekken şu an resmen bambaşka bir şeyin içerisinde bulduk kendimizi. 

Bir hafta önce Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ terör örgütü ve ‘FETÖ’ bağlantısı olmayan bütün sabıkalıların ayrım yapılmadan kadroya geçeceğini söylemişti ama biz şu an resmen ayrıma uğruyoruz. 

Bu konuyla ilgili çalışma yapılacağı söylenmiş olsa da gündeme gelmediği için perde arkası edilmeye çalışılıyor sizden ricam benim gibi sabıkasından dolayı bir yılın üzerinde ceza almış ve cezasını çekip tamamlamış binlerce mağdur arkadaşıma ses olmanız. Devletimizin bize sahip çıkması gerekiyor, suça itmesi değil. Biz cezamızı çekip tamamlamış bulunuyoruz, aynı cezayı ikinci kez bize çektirmelerinin herhangi bir mantığı yoktur. Aynı hataları tekrarlamak istemiyoruz. Tekrar o kötü günlere dönmek istemiyoruz. Şu anki bütün mücadelemiz evimiz, eşimiz ve çocuklarımız... Biz doğru yolu bulmuşken, devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Artık bunun bitmesini ve ayrımcılığa son verilmesini istiyoruz. Ne olur sesimiz olun, devlet büyüklerimize bu sıkıntı ve sorunlarımızın ulaşmasını sağlayın...

ÖNCEKİ HABER

Biz bu işin peşini bırakmayacağız

SONRAKİ HABER

Belediye şirketine geçiş süreci, endişe süreci oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...