01 Mart 2018 00:10
Son Güncellenme Tarihi: 01 Mart 2018 05:55

İstanbul beyaz örtü ile uyandı

İstanbul'da kar yağışı gece saatlerinde aralıklarla etkili oldu. İstanbullular sabah beyaz örtü ile güne başladı.

Paylaş

İstanbul'da kar yağışı gece saatlerinde aralıklarla etkili oldu. İstanbullular sabah beyaz örtü ile güne başladı. Yollar açık olduğu için trafikte sorun yaşanmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluk haritasında saat 08.40'da yoğunluk yüzde 62 olarak ölçüldü.

İstanbul'da beklenen kar yağışı saat 01.00 sıralarında başladı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışını bekleyenler Çamlıca Tepesi'ne koştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları da kar alarmı verdi. Özellikle ana arterlerde kar küreme ve tuzlama araçları hazır bekletildi. Buzlanmanın etkili olduğu bölgelerde tuzlama çalışması yapıldı.

Öte yandan kar yağışının başlamasıyla birlikte, Çamlıca Tepesi'de ziyaretçilerin akınına uğradı. Beyaz bürünen Çamlıca Tepesi'ne gelen sevgililer kar yağışının tadını doyasıya çıkardı.

Kar yağışı Taksim Meydanı'nda da etkisini gösterdi. Yüksek kesimleri etkisi altına alan kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde İstanbul genelinde etkisini gösterdi. Kar yağışının etkili olduğu yerlerden biri de İstanbul'un simgesi olan Taksim Meydanı oldu.

ARA SOKAKLARDAKİ BUZLANMA SÜRÜCÜLERE VE YAYALARA ZOR ANLAR YAŞATTI

İstanbul'da gece yağan karla birlikte havanın da soğuması buzlanmaya neden oldu. Şişli'de ara sokaklarda buz tutan yollar hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşattı. Özellikle ara sokaklar ve yokuş olan yollarda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. 

KAYAN ARAÇLAR KAZALARA NEDEN OLDU

Sabah işe gitmek için yola koyulan vatandaşlar buzlu yolda kaymamak için kaldırım kenarlarındaki korkulukları tutarak ilerlemeye çalıştı. 

Bazı sürücüler özellikle yokuş aşağı inerken aracı güçlükle kontrol etti.  Bir otomobil ise kayarak park halindeki bir araca çarptı.  Yokuş aşağı inmeye çalışan sürücülere çevredeki bir vatandaş yardım etti. Bir süre sonra Şişli Belediyesi ekipleri buz tutan yollara tuz döktü.

Servis sürücüsü Cemal  Ünal, "Benim ki okul servisi. İnsanlara yardımcı olmak için belediyenin tuzundan alıyorum. Gerekli olduğu zaman kullanıyorum" dedi.

AKOM'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nden  kar yağışıyla ilgili açıklama yapıldı.

Kar kalınlığının 1-5 cm aralığında ölçüldüğü belirtilen açıklamada kar yağışının öğle saatlerinden itibaren kenti terk edeceği ifade edildi. Açıklamada bu gece ve yarın sabah sıcaklıkların sıfır derecenin altına gerileyeceğinden buzlanmaya karşı dikkatli olunması gerektiği kaydedildi.

AKOM'dan yapılan açıklamada,  "1378 araç ve iş makinesi  6 bin 992  personel ile yollarda buzlanmaya karşı kürüme ve tuzlama yapıldı. Ana arterlerde son 24 saatte 4 bin 352 ton tuz kullanılarak yollar trafiğe açık tutuldu. Evsiz vatandaşlar Atatürk Mahallesi, Cemal Gürsel Caddesi İBB İSTAÇ Esenyurt merkezinde konaklıyor. Bugün itibariyle 480 vatandaş hizmetlerden yararlanıyor" denildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Twitter'dan yeni özellik: Yer İşaretleri

SONRAKİ HABER

Biz bu işin peşini bırakmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...