28 Şubat 2018 22:12

Trump'ın danışmanı Hope Hicks, istifa kararı aldı

Donald Trump'ın yakın danışmanlarından İletişim Direktörü Hope Hicks, istifa kararı aldı.

Paylaş

Nafiz ALBAYRAK

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın danışmanlarından İletişim Direktörü Hope Hicks'in istifa kararı aldığını ve önümüzdeki birkaç hafta içinde bu görevden ayrılacağını açıkladı.

Trump'ın en uzun süre birlikte çalıştığı kişilerden biri olan 29 yaşındaki eski model Hope Hicks, Ağustos ayında Anthony Scaramucci'nin istifasından sonra Beyaz Saray'ın iletişim direktörlüğü görevine getirilmişti.

Trump, Hicks'in istifasına ilişkin yazılı açıklamasında "Hope mükemmel biri ve son üç yılda çok güzel işler yaptı. Zeki, düşünceli ve muhteşem bir kişi. Onu özleyeceğim. Önüne çıkan farklı fırsatları değerlendirmek istediğini bana söylediğinde anlayışla karşıladım. Eminim gelecekte yeniden birlikte çalışacağız" dedi.

Hicks'in istifası, ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'ne, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi ile ilgili verdiği ifadenin ardından geldi.

ABD medyası Hicks'in komiteye verdiği ifadede, ABD Başkanı Trump'a arada sırada 'beyaz yalanlar' söylediğini duyurmuştu. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Hicks'in istifa kararının komiteye verdiği ifade ile ilgili olmadığını savundu. (New York/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Londra’da binlerce eğitimci, parlamento binasına yürüdü

SONRAKİ HABER

Oyuncu Ercan Yazgan hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...