28 Şubat 2018 15:03

Yeni e dergisinin Mart sayısı çıktı  

Aylık kültür, sanat, edebiyat dergisi Yeni e'nin Mart sayısı çıktı.

Paylaş

Yelda Eroğlu’nun televizyon dizi ve programlarından girip Batı ve Türkiye edebiyatından gayet ikna edici örneklerle ortaya koyuverdiği bir gerçekle başlıyor “yeni e”nin mart sayısı: Güvenliği özgürlüğe tercih etme tercihinin işareti geçen ay yaşanan “soy ağacı sorgulama” çılgınlığından kaynaklanmıştır! “Soy sop kundağı” başlıklı bu ilk yazıdan sonra bu kez Sarya Tunç’un çok çarpıcı bir heykelin hikayesine de yer verdiği, “Boşluk: Kadının savaştaki yeri” yazısı ve Şeref Bilsel’in Murat Belge’nin çok tartışılan kitabı “Şairaneden Şiirsele” hakkındaki özellikle finalindeki Ülkü Tamer şiirine söz getirişi ile dikkat çeken “Şairaneden Şiirsele, Modern Bir Tezkire” başlıklı eleştirisi dergide yer buluyor.

Ümit Buget’in “AKM’yi Yıkmanın Mana’sı ne?​”; Erman Ata Uncu’nun İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in hayatına odaklanan “The Crown” dizisine ilişkin “Kraliyet’in Röntgeni”; Mahir Ergun’un “Bize Uzak Ama Yakın” Afrika’da Zimbabve’yi ve Devrimci Şair Nyamubaya’yı anlattığı “Afrika uzak değil”; Adem Erkoçak’ın Aziz Nesin’in “Zübük” romanı ile romandan uyarlanan filme dair eleştirisi “Zübük: Romanı, filmi, gerçeği”; Nazlı Toprak’ın siyah şarkıcı Nina Simone’ye dair “Birazdan söylenecek: Nina Simone” yazısı, Ekinsu Devrim Danış’ın Rus yönetmen Andrey Zvyagintsev’in son filmi “Sevgisiz”le ilgili incelemesi, Şenay Aydemir’in “Faşizmin birden bire ortaya çıkmadığını” anlatan “Babylon Berlin” dizisine dair aynı başlıklı yazısı, Nurgül Özlü’nün Halil İbrahim Bahar şiirini incelediği “İncelikler ve Öncelikler”yazısı dergideki diğer yazılar arasında.

ŞİİRLER VE ÖYKÜLER 

“yeni e”nin son sayısında ayrıca Evfrosini Manta-Lazarou, Hicran Aslan, Oya Uysal, Arife Kalender, Freedom Nyamubaya, Yaprak Damla Yıldırım, Süreyya Aylin Antmen, Fatoş Avcısoyu Ruso, Maria Siakalli, Lale Alatlı, Hülya Deniz Ünal’ın şiirleri ve Adnan Özyalçıner, Zeynep Sönmez, Önder Şit, Melike Belkıs Aydın, Truman Capote’nin öyküleri yer alıyor. Çizerleri ise Berna Yangın, Esin Erdem, Janset Akyıldız, Esra Enis ve Atilla Atala. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Altan’a 5 yıl 11 ay hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Venezuela: Türkiye, Rusya ve Çin ile çalışacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...