28 Şubat 2018 14:16

Danimarka’da yoksul mahalleler için ayrı yasa hazırlığı!

Danimarka hükümeti yoksul mahallelerdeki suçlara verilecek cezaların artırılmasını öngören bir hazırlığı içinde.

Paylaş

Danimarka hükümeti, dışlanma, işsizlik ve yoksulluğun yaygın olduğu yoksul mahallelerde işlenecek suçlara verilecek cezaların arttırılması için yeni bir yasayı parlamentodan geçirme hazırlığında. Tasarı yasalaşırsa özellikle göçmenlerin yaşadığı ve gettolaşmanın olduğu bölgelerde suç işleyenler daha ağır cezalara çarptırılacak. 

SAĞCILARIN ‘GETTO PAKETİ’

Sağcı partilerin koalisyonundan oluşan Danimarka hükümetinin suçun engellenmesi için reçetesi varoşlarda işlenen suçlara verilen cezaları artırmak. Adalet Bakanı Soren Pape Poulsen, “Getto Paketi” olarak adlandırılan tasarının yasalaşması halinde bazı suçlara verilecek cezaların iki kat artabileceğini söyledi.

Hangi suçlara verilecek cezaların artırılacağı henüz netleşmiş değil. Ancak Poulsen, “paralel toplum”a karşı mücadele etmek için bazı suçlara verilecek cezaları artırma hazırlığında olduğunu söyledi. Bunların vandallık, hırsızlık ve tehdit olabileceğini söyleyen Poulsen, “Bu bölgelerde tokmak ekstra güçlü vurulacak demektir” dedi. 

Danimarka hükümeti, 22 bölgeyi “Paralel toplum” olarak da adlandırılan getto olarak sınıflandırdı. Bu bölgelerin sınırlarının belirlenmesine hükümet değil, yerel polis istasyonları karar verecek.

HUKUKÇULARDAN ‘EŞİTLİK UYARISI’

Hükümete dışarıdan destek veren popülist Halk Partisi ve muhalefetteki Sosyal Demokratlar tasarıyı onaylarken hukukçular ve göçmenler tepkili. Justitia adlı düşünce kuruluşundan Avukat Birgitte Arent Eriksson, bir hukuk devletinde herkesin yasalar karşısında eşit olduğunu ve söz konusu tasarının yasalaşsa bile uygulanma imkanı olmadığını söyledi.

Getto olarak adlandırılan Kopenhag’ın Mjolneparken semtinde kurulu göçmen derneğinin başkanlık görevini yürüten Muhammetd Aslam, Danimarka radyosuna hükümetin tasarısının herkesin yasalar karşısında eşit olmadığı sinyalini verdiğini söyledi. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar Festival Baharı’nda buluşacak

SONRAKİ HABER

HDP’liler kaçırma anını izledi, emniyet 'hikâye' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...