28 Şubat 2018 13:48

Bülent Tezcan: Siyaseti kimliksizleştirme ittifakı!

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan AKP ile MHP arasındaki seçim ittifakına ilişkin, 'Bu teklif siyaseti ve milleti kimliksizleştirme teklifi' dedi. 

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Merkezde basın toplantısı düzenleyerek MYK gündemine ilişkin konuştu. 

AKP ile MHP arasındaki seçim ittifakına ilişkin Tezcan şu ifadeleri kullandı: “CHP olarak seçim ittifaklarının yapılmasına kategorik olarak itiraz etmiyoruz. Siyasi partiler bir araya gelebilir ittifaklar yapabilir milletin karşısına bu ittifak ile gidebilir. Ama bu ittifak siyaseti zenginleştirmek, siyasi partilerin kimliklerini korumak ekseninde oluşturulursa yapılır. Oysa TBMM gündemine getirilen teklif bir demokratik ittifak yolunu açan teklif değildir. 

Bu teklif siyaseti ve milletli kimliksizleştirme teklifidir. Bu teklif tek  adam rejimini tahkim etme teklifidir. Türkiye’de bir tek adam irtifakı, koalisyonu oluştu. Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidar yapıp bütün iktidar yetkilerini Erdoğan’a verelim sonrası tufan diyen bir anlayış koalisyon içinde hareket ediyor. Bu tek adam koalisyonu Türkiye’de  demokrasiyi tasfiye edecek, yok edecek hangi adım varsa onu atıyor. Bu teklif öyle bir tekliftir. (DHA)

SAADET VE İYİ PARTİ İTTİFAKINA YEŞİL IŞIK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclisteki makam odasında bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ile görüşen gazeteciler arasında yer alan Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Kılıçdaroğlu, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ilkeler ittifakı önerisine nasıl bakıyorsunuz sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ben olumlu bakıyorum. Tabii olabilir ilkeler belirlenir, o ilkeler doğrultusunda eğer bir birliktelik sağlanacaksa o ilkelerden yola çıkılarak yapılır. Zaten ‘Türkiye’de uzlaşma ile yeniden bir Anayasa yapılmasını istiyoruz’ dedim. Daha önce de bunu deklare ettik biliyorsunuz. Buna ihtiyacı var Türkiye’nin.”  Kılıçdaroğlu, “CHP-HDP ittifakı olacak mı?​” sorusuna “Bizim duruşumuz çok açık ve net belli. Biz seçim yasasını değiştirip barajın sıfıra indirilmesini, yüzde 1-2’ye indirilmesini her partinin de bağımsız seçime girmesini arzuluyoruz” diye karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, “Yasa, teklif bir anlamda halkın iradesinin gasbedilmesine yol açan 12 Eylül darbe hukukunun bir devamı. Yüzde 10 seçim barajını getirdiler, bir de yüzde 50 ve üstü barajını getirdiler. İki barajlı bir sistem oldu ki bunun demokrasi ile bağdaşır bir yanı yok.”

Kılıçdaroğlu, ittifak düzenlemesi TBMM’de kabul edilirse Anayasa Mahkemesine gideceklerini de söyledi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Elazığ’da bir kişi intihar etmek için 9. kata çıktı

SONRAKİ HABER

Guta için kimyasal silah incelemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...