17 Ağustos 2012 11:05

Kürkçüler’de jandarmadan işkence iddiası

ADANA Kürkçüler F Tipi Cezaevinde yaşanan hak ihlallerine her gün bir yenisi eklenirken, bu sefer de cezaevi girişinde jandarmanın işkence uyguladığı iddia edildi. 14 Ağustosta tutuklandıktan sonra Kürkçüler F Tipi Cezaevine götürülen 20 yaşındaki Hasan Çelik’in ablası Rojver Çelik Batur, cezaevi girişinde ja

Kürkçüler’de jandarmadan işkence iddiası
Paylaş

ADANA Kürkçüler F Tipi Cezaevinde yaşanan hak ihlallerine her gün bir yenisi eklenirken, bu sefer de cezaevi girişinde jandarmanın işkence uyguladığı iddia edildi. 14 Ağustosta tutuklandıktan sonra Kürkçüler F Tipi Cezaevine götürülen 20 yaşındaki Hasan Çelik’in ablası Rojver Çelik Batur, cezaevi girişinde jandarmanın kardeşine işkence yaptığını savundu.

Çelik’in görüşüne dün giden ablası Rojver Çelik Batur, cezaevinde kardeşini gördüklerinde şok olduklarını belirtti. Batur, kardeşinin her tarafının yara içinde olduğunu gördüklerini, sorduklarında da korkudan anlatamadığını söyledi. Israrlı sorularının ardından kardeşinin kendilerine yaşadıklarını anlattığını söyleyen Batur, “Jandarma cezaevi girişinde kardeşimi, PKK’li olduğunu iddia ederek dövmüş. 7 jandarmanın saldırısında kardeşimin her tarafı yara olmuş. Sonra da kardeşime düşerek yaralandığına ilişkin belge imzalatmışlar” diye konuştu.

‘BAĞIMSIZLARIN ARASINA ATMIŞLAR’

Kardeşinin “Ben PKK’li değilim” diyene kadar dayak yediğini ve arkasından doktora dahi götürülmediğini söyleyen Batur, şöyle konuştu: “Kardeşime ‘Madem PKK’li değilsin o zaman yerin bağımsızlar’ diyerek bağımsızların koğuşuna atmışlar. Orada kimse kendisine yardım etmemiş. Kendisi de rapor alamamış. Çünkü hiç doktora çıkarılmamış. Kardeşimin yaraları kapanmadan rapor tutulmalı ve sorumlularından hesap sorulmalı. Bunun için hem savcılığa suç duyurusunda bulunduk, hem de İHD’den hukuki yardım istedik. Kardeşimin bir an önce bağımsızlardan alınıp, siyasilerin koğuşuna konulması lazım.” (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polisin vurduğu genç taburcu edildi

SONRAKİ HABER

Eylem yapan nakliyecilere tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...