Yaşar Kemal, ölüm yıl dönümünde köyünde anıldı

28 Şubat 2015'te hayatını kaybeden Yaşar Kemal, doğum yeri olan Osmaniye'nin Hemite köyünde ölümünün 3'üncü yıl dönümünde anıldı.

28 Şubat 2018 12:58
Paylaş

Yaşar Kemal, ölümünün 3'üncü yılında, doğum yeri olan Osmaniye'nin Gökçedam (eski adıyla Hemite) köyünde düzenlenen programla anıldı.

Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği (YAŞAD) ile Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından, Yaşar Kemal Parkı'ndaki Kültür Evi önünde anma etkiliği yapıldı. Sağanak altında düzenlenen programda Yaşar Kemal'in özgeçmişinin akatarıldığı konuşmanın ardından Hemite Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Yaşar Kemal'in şiirlerini ve ağıtlarını okudu. Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği'nin "Osmaniye'nin dünkü çocukları" ekibi ise siyah ilkokul önlüklerini giyerek Yaşar Kemal'in sevdiği "Kiriştek çevirme", "Mendil kapmaca" ve "Yağ satarım bal satarım" gibi çocuk oyunlarını sergiledi. Ozanlar ve aşıklar ise Yaşar Kemal'in sevdiği türküleri yorumladı. Etkinliğe katılanlar Yaşar Kemal Kültür Evi'ni gezip, İnce Memed Anıtı'na karanfil bıraktı. OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak "Dünyaya Osmaniye'nin adını duyuran Yaşar Kemal'i yarım saatlik ya da bir saatlik bir programla anmak tabii ki yeterli değildir. Entikinliğin düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür ediyoruz" dedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Raci Bilici: Hasta tutuklular ölüme terk ediliyor

SONRAKİ HABER

Elazığ’da bir kişi intihar etmek için 9. kata çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...