28 Şubat 2018 12:38

Lüleburgaz’da EMEP ilçe yöneticisi Cengiz Atlı’ya tutuklama

EMEP Lüleburgaz ilçe yöneticisi Cengiz Atlı Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiası ile aldığı cezanın infazı için gözaltına alınarak cezaevine gönderildi.

Paylaş

EMEP Lüleburgaz ilçe yöneticisi Cengiz Atlı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile yargılandığı davada aldığı cezanın infazı için gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. 

Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda 10 Ekim Ankara Gar katliamı ile ilgili Emek Partisi (EMEP) bildirilerini dağıtırken bir gurup sivil müdahale ederek dağıtımı engellemek istemişti. Olay yerine gelen polis, Cengiz Atlı ve bildiri dağıtan EMEP'lilerle birlikte, saldırganları da gözaltına almıştı. Saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına rağmen haklarında hiç bir işlem yapılmazken, EMEP'liler hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten dava açılmıştı. Yargılanan dört EMEP'li ceza aldı. 

Ceza alan EMEP’lilerden üçünün cezası ertelenirken Cengiz Atlı'ya 11 ay ceza verildi. Yargıtay’ın cezayı onayladığından haberi olmayan Cengiz Atlı Çarşamba sabahı nüfus müdürlüğünden bir evrak almak isterken gözaltına alındı. Sağlık problemleri olan Cengiz Atlı hastaneye kaldırıldı. Hastaneden sonra savcılığa çıkarılan Cengiz Atlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emek Partisi yöneticisi olan Cengiz Atlı en son Alpullu Şeker Fabrikası'nın satılmasını engellemek için ilçe düzeyinde büyük caba içindeydi. Lüleburgaz'da platformun kurulmasında ve faaliyetleri içinde öncülük edenlerin başında geliyordu. Uzun zamandır ilerlemeyen davanın bir anda sonuçlanmasını manidar bulan Emek Partisi Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklamada 'Cengiz Atlı ile birlikte parti üyelerimiz 10 Ekim Katliamı ile ilgili partimizin görüşlerini Lüleburgazlılara duyurmak için kent merkezinde bildiri dağıtırken bir gurubun saldırısına uğramasına rağmen saldırganlar değil parti üyelerimiz yargılanmıştır. İktidar güdümünde olan yargı partilerin faaliyetlerini güvenceye almak yerine parti faaliyetlerimizi yargılamıştır. Yargıdaki bu garabet bununla da sınırlı kalmayıp üç partilimizin cezası ertelenirken ilçe yöneticimiz olan Cengiz Atlı'nın cezasını ertelenmeyerek cezada ısrar edilmiştir. Ortaya çıkan bu durum iktidara muhalif olanların sesinin kısılmasından başka bir anlam taşımamaktadır. Partimiz her türlü baskılar karşısında faaliyetlerinden ve mücadelesinden geri adım atmayacaktır. Cezanın onayının tarihide Alpullu Şeker Fabrikası'nın kapatılmasına karşı mücadelenin genişlediği bu günlere getirilmeside manidardır” denildi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sigaraya yeni yasaklar: Paketler 'tek tip' olacak

SONRAKİ HABER

Maden-İş: Özelleştirme sendikalı işçi sayısını düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...