28 Şubat 2018 12:01

Hasret Gültekin için türkü müzikali

Madımak Katliamında yaşamını yitiren Sanatçı Hasret Gültekin için sürdürülen türkü müzikali projesi, Berlin'de dünya prömiyerini yapacak.

Paylaş

Madımak Katliamında hayatını kaybeden 33 kişiden biri olan Hasret Gültekin için yaklaşık üç yıldır sürdürülen türkü müzikali projesi, yarın Berlin Atze Musictheater’de dünya prömiyerini yapacak. Şirin Aktemur’un yazıp yönettiği türkü müzikalinin, müzik tasarımını Mert Kılıç, ışık tasarımını Alper İşmen, genel koordinatörlüğü ise Özgür Özkan üstleniyor.

Hasret Gültekin türkü müzikalinin duyurusunda “Hasret Gültekin, Madımak Otelinde 33 aydınla katledilmiş bir ozan. 22 yaşına bin ömrü sığdırıp parlayan bir aydın müzisyenken, o yangında yarım bırakılmış bir hayat. Yaşasaydı… Bugün bu oyun Hasret Gültekin’le bir buluşma. Hasret Gültekin’in gittiği yerden sevdikleriyle, memleketiyle, bağlamasıyla, türküleriyle buluşması. Bu oyun, bugün de hala süren dünyanın yangınına bir ses-soluk. ‘Bir insan ömrünü neye vermeli’ derken yarım bırakılmış hayatlara…” ifadelerine yer verildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Üsküdar’da Ensar ve TÜGVA’ya tahsisler protesto edildi

SONRAKİ HABER

KESK, Ankara ve Adana'da 8 Mart programını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...