17 Ağustos 2012 09:06

78’lilerden tutuklulara bayram mesajı

Devrimci 78’liler Federasyonu üyeleri Türkiye’de hak ihlallerinin, çatışma ve operasyonların arttığı ve onlarca gazeteci ve sendikacının tutuklu bulunduğuna dikkat çekerek tutuklulara bayram kartı gönderdi.Kızılay, Yenişehir Postanesinin önünde buluşan federasyon üyeleri burada hazırladıkları kartları, Türkiye&r

78’lilerden tutuklulara bayram mesajı
Paylaş

Kızılay, Yenişehir Postanesinin önünde buluşan federasyon üyeleri burada hazırladıkları kartları, Türkiye’nin birçok yerinde tutuklu olan gazeteci ve sendikacılara gönderdi. EMEP ve BDP Ankara il yöneticilerinin de katıldığı eylemde konuşan Devrimci 78’liler Federasyonu Genel Başkanı Kamber Ateş, “Tutuklu arkadaşlarımıza dayanışma amaçlı, bayram kartları gönderiyoruz” dedi. Eşitliğe, özgürlüğe, barış ve kardeşliğe yaşam hakkının tanınmadığı bir süreçte şeker bayramına girildiğini ifade eden Ateş, yaşanan çatışmalar ve operasyonlarda her gün insanların öldüğünü, hak ihlallerinin artarak sürdüğünü, seçilmiş binlerce yerel yönetici ve siyasetçinin ve onlarca gazetecinin tutuklu bulunduğunu söyledi. Ateş, “Federasyon olarak aydınlık geleceğimize olan inancımızla, şeker tadında kutlayacağımız bayramların bir gün mutlaka bu ülkede yaşam bulacağını biliyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından federasyon üyeleri tutuklulara barış, kardeşlik ve özgürlük temalı kartları gönderdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MAZLUMDER'e saldırı kınandı

SONRAKİ HABER

‘Barış içinde bir dünya ve Türkiye mümkün’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa