17 Ağustos 2012 09:03

MAZLUMDER'e saldırı kınandı

MAZLUMDER tarafından Uludere katliamının aydınlatılması için düzenlenen meşaleli yürüyüşe yönelik silahlı saldırı 57 demokratik kitle örgütü ve 100'ün üzerinde aydın yazar tarafından kınandı.MAZLUMDER İstanbul Şubesi, geçtiğimiz hafta Fatih Camii'nde "Uludere için adalet çağrısı&

MAZLUMDER'e saldırı kınandı
Paylaş

MAZLUMDER İstanbul Şubesi, geçtiğimiz hafta Fatih Camii'nde "Uludere için adalet çağrısı" yapmak amacıyla düzenledikleri meşaleli yürüyüşe yönelik silahlı ve satırlı saldırıyı, dernek binalarında yaptıkları basın toplantısı ile kınadı. 57 kitle örgütü ve 100'den fazla aydının da imza vererek kınadığı saldırı ile ilgili yapılan basın açıklamasında camii avlusunda kendilerine saldıranların polisin tavrından cesaret aldığı belirtilerek, saldıranlar hakkında herhangi bir işlemin henüz yapılmadığı vurgulandı.

POLİS İÇ KAVGA SANMIŞ!

MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, kendilerinin 30 yıldır kanayan Kürt sorununa karşı duyarsız olamayacaklarını ve bu duyarlılıkları dolayısıyla da saldırıya maruz kaldıklarını kaydetti. Sarıyaşar, olay gecesi 5-6 kişinin ve onları tetikleyen sakallı birinin elini kolunu sallayarak kendilerine saldırdığını ve polislerin de olaya müdahale etmediğini ifade etti. Sarıyaşar, saldırı sonrası polislere niye müdahale etmediklerini sorduğunu; ancak polislerin kendilerine, "Biz, siz kendi aranızda kavga ediyorsunuz zannettik onun için müdahale etmedik" dediğini kaydetti. Sarıyaşar, saldırının organize olduğunun altını çizdi. Saldırının video ve fotoğraflarının birçok televizyon ve gazetede yayımlandığına dikkat çeken Sarıyaşar, polisin istemesi halinde bu görüntülere çok rahat ulaşabileceğini söyledi. Sarıyaşar, olayın faillerinin ve azmettiricilerinin bir an önce ortaya çıkarılıp cezalandırılması gerektiğini söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Sahnesine son kez çıktı

SONRAKİ HABER

78’lilerden tutuklulara bayram mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...